Blog

Flesvoeding na toevoeging net zo effectief als borstvoeding

Borstvoeding of flesvoeding: het blijft een onderwerp dat lééft onder (Arnhemse) moeders. Borstvoeding lijkt binnen die discussie het populairst, maar daar kan na nieuw onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen zo maar eens verandering in komen.

Door het toevoegen van de koolhydratengroep Galacto-oligosacharide (je zal er maar 3x woordwaarde over pakken in Scrabble) wordt de darmflora van een baby even goed gestimuleerd als met borstvoeding.Voorheen was dit niet het geval en werden de darmbacteriën van een kindje beter gestimuleerd wanneer melk direct van de moeder komt. Het was al bekend dat het mengen van flesvoeding, borstvoeding én oligosacharide in de fles eenzelfde effect had, maar dit proces is erg duur en moeilijk. Dankzij de Galacto-oligosacharide kunnen fabrikanten nu dus makkelijk tot eenzelfde effect komen.

Kijk voor meer uitleg op de website van De Nationale Zorggids.

 

Previous post

Verhuisd

Next post

Vrouw Kind Centrum pas in 2021 in Arnhem

The Author

Redactie

Redactie

2 Comments

 1. Sanne
  31 maart 2017 at 09:32

  Heel leuk dat er een positieve ontwikkeling is voor de flesvoeding. De titel die jullie kozen in de nieuwsbrief ‘Flesvoeding na toevoeging net zo effectief als borstvoeding’ is echter niet te halen uit dit artikel.

 2. Trix Planting
  31 maart 2017 at 11:27

  Ik vind de titel van het blog misleidend.
  RUG kondigt het onderzoek aan met “Hoe flesvoeding op moedermelk gaat lijken dankzij koolhydraten” . Die vlag dekt de lading beter.

  Door deze toevoeging wordt de flesvoeding in één enkel opzicht ‘effectiever’ dan moedermelk. Er zijn echter honderden manieren waarop moedermelk optimaal werkt in het systeem van een mensenkind.