Blog

Gastblog wandelwagensoos: nieuwe locatie in Velp!

De Wandelwagensoos is een ontmoetingsplek voor ouders met baby’s en peuters uit Arnhem en omgeving. Maandelijks delen zij via Arnhemse Moeders een verhaal. Deze maand over een nieuwe locatie. 

Omdat we onze deuren in Arnhem-Zuid helaas hebben moeten sluiten, zijn we al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie om een dag extra open te kunnen gaan. Die locatie hebben we nu gevonden in Velp en ik ben zelf helemaal enthousiast over deze nieuwe plek! De locatie is tot stand gekomen door een samenwerking met Speelotheek Het Kasteel, die een ruimte tot hun beschikking hebben in Bejaardentehuis Oosterwolde. In deze recreatieruimte zal nu op de woensdag een vaste soosochtend plaatsvinden.

Ik vind het heel erg leuk dat we midden in een bejaardenhuis terecht kunnen. Hierdoor zal er natuurlijk verbinding zijn met de bewoners van het huis. Het is niet het doel van de soos om contact te leggen met de mensen uit het huis, maar dit mag natúúrlijk wel als die wens er is. Zo niet, dan is er ook de mogelijkheid op de ruimtes af te schermen door het plaatsen van verrijdbare halve muurtjes. Wij willen in ieder geval zorgen voor het gezellige achtergrondgeluid van een huiskamer gevuld met kinderen.

Over de locatie zelf ben ik ook heel enthousiast. Gewoonweg omdat het een hele mooie ruimte is maar ook omdat deze locatie in de zomer veel mogelijkheden biedt om buiten activiteiten te organiseren. Daarnaast willen we verschillende speelhoekjes creëren voor de kinderen. Denk daarbij aan een leeshoek, een babyhoek en een mooi keukentje. Klinkt goed als je het mij vraagt! Maar natuurlijk eerst proefdraaien!

Ik vind het geweldig dat we een samenwerking aan gaan met de Speelotheek. In een Speelotheek kan speelgoed tegen een kleine vergoeding geleend worden. Zo kun je er eens kennis mee maken, of iets uitproberen, zonder dat je meteen veel geld kwijt bent. Dat betekent dus dat het speelgoed dat tijdens de soosochtenden voor handen is, ook te lenen is voor thuis. De Speelotheek LIVE als het ware. Naast een paar vaste hoeken, om herkenning en veiligheid voor de kinderen te creëren, zal er één hoek zijn met daarin wekelijks ander speelgoed -al dan niet aansluitend bij een thema-. Ook is er altijd een vrijwilliger van De Speelotheek aanwezig.

Willen jij en je kindje ook aanwezig zijn bij het proefdraaien? Op 26 maart gaan we van start! De lieve vrijwilligers die de wandelwagensoos mogelijk maken zullen er in ieder geval bij zijn en wij hopen jullie ook te zien! Omdat het proefdraaien is vragen wij je aan te melden via onze website.

Groetjes Suzette Voet
Voorzitter wandelwagensoos

Vond je dit bericht leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.100 moeders uit Arnhem:

Previous post

Schoenen kopen met een peuter

Next post

Verhuisd

The Author

Wandelwagensoos

Wandelwagensoos