Blog

Gastblog Wandelwagensoos: Zo gaat een soos ochtend

De Wandelwagensoos is een ontmoetingsplek voor ouders met baby’s en peuters uit Arnhem en omgeving. Maandelijks delen zij via Arnhemse Moeders een verhaal. Hun vorige blog ging over high tea die werd georganiseerd voor de gastvrouwen. Dit keer vertellen zij over een ‘gewone’ soosochtend bij De Wandelwagensoos

“Mama, Papa de pinguïn is GROEN! Mylo, de Pinguin is Groen.” Jules loopt, (lees stuitert) onze slaapkamer binnen. Ook Mylo springt op en zegt “KLAAR” en gebaart er druk bij. Oké, tijd om op te staan. “Jules loop maar naar je kamer en leg je slaapzak op je bed” zegt Roel tegen hem.
Beneden aangekomen zitten we gezamenlijk aan het ontbijt. “Jules, we gaan vandaag naar de wandelwagensoos. Ooo..Mag ik dan op de Tractor?” Vraagt Jules. “Ja, we zullen vast wel de deuren open zetten zodat je zowel binnen als buiten kan spelen.”

Na het ontbijt ben ik blij dat ik alles al heb klaar gezet om iedereen in “schone” kleren en Mylo in de luier te krijgen. Iets wat bijna een onmogelijke taak lijkt, gezien Mylo het nut van de luier niet meer inziet en bijna zindelijk is snap ik dit ook wel, maar gemakkelijk is anders. Klaar om te gaan, stappen we met z’n 3en naar buiten richting de bushalte. Ik met rugtas en de drager alvast gereed. Bijna bij de bushalte hijs ik Mylo op mijn rug en pluk Jules van het grasveldje tussen de paardenbloemen uit.

De bus rijdt voor en wij stappen in. “Mama, mag ik drukken?” wordt er gevraagd. “Nee nog even wachten, ik zal je zeggen wanneer je op knopje mag drukken.” Jules noemt ondertussen op wat hij allemaal ziet en Mylo doet gezellig mee en roept:”BOOM, BOOM, BOOM. “ De overstap naar lijn 7 richting de Geitenkamp om bij de wandelwagensoos te komen hebben we gelukkig snel.

Jules zwaait de deur open. Maaike is al druk met de voorbereidingen en ik ga vast koffie en thee zetten. Mylo blijft even in het lokaal en heeft al iets moois tussen het speelgoed gevonden. Jules roept naar mij: “O..o Waar is de wc! Ik moet plassen.” De wc is gelukkig tegenover het lokaal dus na hem even gewezen te hebben waar hij moet zijn lukt het hem verder zelf. Ik loop nog even terug en de eerst moeder met haar kindje is ondertussen al binnengekomen. Maaike verwelkomt haar en vraagt of ze koffie of thee wil hebben.

De kinderen gaan lekker spelen, alleen of samen. Net waar ze zin in hebben. Jules heeft ondertussen een kleine tractor tussen het speelgoed gevonden dus die is helemaal tevreden. Steeds meer mensen komen binnen, zoeken een plekje en knopen een gesprekje aan. Deze gesprekken kunnen over van alles gaan: over hoe de borstvoeding gaat, wel of niet openbaar voeden, welke basisschool of peuterspeelzaal de beste keuze is. Maar ook inspiratie over verjaardagstraktaties. Eigenlijk alles wat er op dat moment speelt bij de moeders. Rond 10 uur wordt er gezamenlijk fruit gegeten en wat gedronken.

Vandaag is er alleen soos, op andere ochtenden komt er ook regelmatig iemand wat vertellen over bijvoorbeeld voeding, babygebaren, dragen, wasbare luiers noem maar op. Jules loopt naar me toe, “ Mama mag ik nu op de tractor?”. Zoiets vergeet hij niet snel. De deur is open en een aantal van de bezoekers druppelen naar buiten, andere blijven rustig binnen zitten. Een moeder met kindje pakt alvast haar spullen en vertrekt omdat haar kindje moe is.

Na een tijdje komen ook de peuterspeelzaalkinderen naar buiten en wordt er gezellig gespeeld. Er hangt een ontspannen sfeer en rond kwart over 11 beginnen ik en Maaike de spullen weer langzaam op te ruimen om de soos om half 12 te kunnen sluiten. Ik hijs Mylo weer op mijn rug, help Jules in zijn laarzen en we maken ons klaar voor de terugreis.

Tot de volgende keer! Het was weer gezellig!

Groetjes,

Suzette, Jules & Mylo

Previous post

Zwangerschapsdiscriminatie: verhalen over werkgevers zonder empathie deel III

Next post

Onderzoek naar later doorsnijden navelstreng bij te kleine baby

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.