Blog

Muziektherapie positieve werking op prematuur

Waar Neantologie Muziektherapie in Duitsland en Amerika al ‘gewoon’ onderdeel is van het normale zorgaanbod, is er in Nederland weinig kennis over deze vorm van therapie. Dat is jammer, want te vroeg geboren baby’s krijgen er de mogelijkheid om synapsen te ontwikkelen door. Daarnaast wordt de groei en de ontwikkeling gestimuleerd en versterkt het de band tussen kind en ouder.

In Nederland is in 2014 door het UMC in Utrecht onderzoek gedaan. Tijdens deze pilotstudie, ‘Valse Start’, leerden ouders hun kind toe te zingen tijdens het kangoeroeën, waarbij ouders hun kind op de blote borst leggen en er vervolgens een speciaal kangeroevest over de baby wordt gelegd. Dit om de buidel van een kangoeroe na te bootsen. Daarnaast werd geëxperimenteerd met speciale geluiden.

Uiteindelijk bleken ouders zich meer verbonden te voelen met hun kroost en waren zij zelfverzekerder. Daarnaast waren de baby’s meer ontspannen, haalden zij dieper adem en stonden zij meer open voor de stemmen van hun ouders. Bron: Nationale Zorggids.

Vond je dit bericht interessant? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.000 moeders uit Arnhem:

Previous post

lingerievoortwee.nl - Gratis verzending

Next post

Zoektocht naar yogales die past

The Author

Redactie

Redactie