Blog

Oud & nieuw met kleine kinderen: verwachting vs. realiteit

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarwisseling. De moeilijkste feestdag voor wanneer je kleine kinderen hebt. Want hoe leg je het uit? Sinterklaas en de Kerstman geven cadeautjes. Met die uitleg wordt vooral kerstmis te kort gedaan. Maar hé, de kleintje slikken het. Het krijgen van cadeautjes is voor hun voldoende uitleg. 

Nee dan oud en nieuw. De kinderen voelen de hele dag dat er iets aan de hand is, maar kunnen die spanning tot 00:00 uur niet kwijt. Er is lekker eten en drinken maar daar mogen ze de hele dag niet aanzitten. En die rare gekleurde dozen in de hoek waar mama zo bang voor is, wat is dat dan? Het lijken wel cadeautjes. En toch moeten ze er vanaf blijven. En dan nog de vraag of we ze wakker moeten houden of in bed moeten leggen tussen 20:00 en 23:30 uur. Wat we ook kiezen, de goede keuze is er niet. Breng je ze naar bed dan slapen ze onrustig en worden ze chagrijnig, breng je ze niet naar bed dan vallen ze om 10 voor 12 om van vermoeidheid. Nee, we verwachten van alles maar in werkelijkheid ziet het er toch een heel stuk anders uit.  Deze 3 redenen maken dat oud en nieuw met kinderen gewoon niet leuk is.

1. Gezellig vuurwerk kijken? Dacht het niet!

Verwachting: samen knus naar het mooie siervuurwerk kijken.

Realiteit: een chagrijnig kind dat bang is voor alle knallen en gewoon wil slapen.

2. Uitslapen

Los van of het gezellig was of niet: dikke kans dat je kleintje de nacht van 31 december op 1 januari 600 keer wakker is geweest. Omdat jij ook wel een keer uit de ban wil springen en zoals van ouds een fles champagne de man soldaat hebt gemaakt hoopte je heel hard dat je kindje toch uitslaapt.

Verwachting: je koter is uitgeput en slaapt minstens tot 9.30 uit.

Realiteit: Om 6.15 staan ze schaamteloos naast je bed.

3. Lekkere dingen bakken

Met een beetje geluk had je nog genoeg vrije dagen om tijdens de kerstvakantie van de kinderen ook vrij te nemen. Eindelijk alle tijd om zelf lekkere dingen te maken.

Verwachting: in alle rust werken aan je meesterwerk

Realiteit: een peuter die wil “helpen”

Vond je deze blog leuk? Like Arnhemse Moeders op Facebook en blijf op de hoogte!

Previous post

Peuters zijn aso's

Next post

Verloskundigen reageren op #genoeggezwegen

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.