Blog

Starten met afvallen

Het is inmiddels vier jaar geleden dat ik ben bevallen van E. Sindsdien ben ik een enorme jojo als het gaat om sporten, fit zijn en afvallen. In die vier jaar is het me gelukt om 15 kilo af te vallen… en weer aan te komen. Twee maanden geleden, tijdens een strijd met een spijkerbroek, was de maat vol. Ik wilde, en wil weer fitter worden.

Omdat ik onlangs ben verhuisd ging ik op zoek naar de sportfaciliteiten in mijn nieuwe buurt De Laar West. Er zijn wel wat sportclubjes in de buurt en er is een sportschool, maar eigenlijk voelden beide opties niet echt goed. Mijn gebrek aan fitheid is niet alleen te danken aan het niet-sporten maar ook aan mijn algehele leefstijl. Ik merkte dat mij dit niet alleen ging lukken en dat ik een stok achter de deur nodig heb. Iets of iemand die ervoor zorgt dat ik niet alleen iedere week netjes kom opdraven op het sportmoment, maar dat ik mijn hele leven omgooi.

Die stok heb ik gevonden in de vorm van personal trainer Rik. Een vriendin van mij traint al een tijd met hem en is erg tevreden. Ik besloot een intake in te plannen. Van te voren voelde dat nog heel vrijblijvend, maar tijdens de kennismaking gingen we al direct wegen en meten. En dan niet alleen het gewicht, maar ook het vetpercentage en de buikomtrek werden maar gelijk doorgemeten. Rik pakte er een tabel bij waarin staat wat gezonde gewicht-ranges zijn en wat ik al vreesde bleek ook zo te zijn: ik zat ver in het rode gedeelte. Het was erg confronterend maar tegelijk voelde het goed omdat dit toch als een eerste stap richting mijn doel voelde.

Na de metingen bespraken we de vervolgstappen. Het traject bestaat niet alleen uit een wekelijks uurtje sporten, maar ook uit coaching op het gebied van voeding en gedrag. Dat laatste is een belangrijk element voor mij. Ik weet namelijk heel goed wat gezond is, maar helaas doe ik uit mezelf niets met die kennis. Dat gedrag móét veranderen. En ik heb zelf ingezien: daar heb ik hulp bij nodig. Ik zie dit traject dan ook als een investering in mijzelf. Of eerder, dé investering in mijzelf.

We zijn een traject gestart voor minstens 6 maanden, omdat je pas echt impact kunt maken op je leefstijl in een langere periode. Mijn gewichtsdoel is om in dat halfjaar 18,4 kilo af te vallen. Daar moeten jullie het mee doen, want ik durf mijn startgewicht en andere meetresultaten (nog) niet met jullie te delen. Buiten dit doel om wil ik me ook graag gewoon fitter en minder vaak vermoeid voelen en een gezondere levensstijl aanleren zodat ik dat aan E. kan meegeven.  Ik vind dit traject echt heel spannend en hoop, dat wanneer ik die 18 kilo kwijt ben, daar vooral ook te kunnen blijven! En wie weet deel ik mijn huidige gewicht dan wel! Ik hou jullie op de hoogte 🙂

Wat doen jullie om fit te blijven?

Liefs,

Lisa

 

 

Previous post

Zwangerschapsdiscriminatie: verhalen over werkgevers zonder empathie deel II

Next post

Help mee aan onderzoek naar gevoelens tijdens zwangerschap

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.