Blog

Arnhemse Moeder Désirée brengt mensen mindful in beweging

Als een olifant in een porseleinen kast. Zo voel ik me wanneer ik met baby J. in de Maxi Cosi mijn weg door Sugar Hill baan. Aan het achterste tafeltje zit Arnhemse Moeder Désirée Holstege (43) van Mindful & Fit. We spreken elkaar naar aanleiding van de posts die ze weleens plaatst in de Facebookgroep van Arnhemse Moeders. De posts maakten me nieuwsgierig naar ‘de vrouw erachter’.

Désirée is al ruim anderhalf jaar bezig met Mindful & Fit. Als coach helpt ze mensen aan meer rust in hoofd en lijf. Dit doet ze door hardlopen of wandelen te combineren met Mindfulness en ademhalingstechnieken. Een gouden combinatie, zo blijkt. Drie jaar geleden heeft Désirée hier namelijk een burn-out mee overwonnen. Met haar Mindful & Fit programma’s helpt ze als coach en ervaringsdeskundige anderen in beweging te brengen en bewust te worden van zichzelf. “Ik vind het te gek om te kunnen doen wat mijn passie is: mensen weer laten stralen”, vertelt Désirée over haar bedrijf. “Grenzen aangeven of meer balans aanbrengen; ik help mensen met allerlei thema’s om fit en bewust te worden”.

Acht jaar geleden begon haar avontuur als alleenstaande moeder van een zoon. Dat vond ze op sommige momenten best pittig. “Die nachtvoedingen en slapeloze nachten kan ik me nog goed herinneren. De eindeloze herhalingen van RTL Boulevard, die werden opgevolgd door dames die zwoel vragen of je ze wilt bellen…” herinnert Désirée. “Lotgenoten, of gewoon andere moeders om mee te sparren had ik toen nog niet. Dat heb ik best gemist” deelt Désirée openhartig.  Inmiddels heeft ze haar balans samen met haar zoon en nieuwe vriend helemaal gevonden. Dat ze daar heel gelukkig mee is, is te zien aan haar ogen die beginnen te stralen zodra ze over de mannen in haar leven vertelt.

Medio 2019 start Désirée de zwangerschapscursus Mindful bewegen. Een cursus waarin zwangeren op hun eigen niveau zonder prestatiedruk in beweging zijn en mindful en fit hun zwangerschap doorbrengen. Hiermee hoopt ze zwangeren de bevalling wat lichter te laten ervaren door de geleerde aandachts- en ademhalingsoefeningen.

Het anderhalf uur dat we samen hebben doorgebracht vloog voorbij. De verhalen die Désirée deelt en de bevlogenheid die ze heeft werken aanstekelijk. Ik vind het heel gaaf om te zien hoe Désirée haar hart heeft gevolgd en een eigen onderneming is gestart. Een eigen onderneming waarin ze kiest voor vrijheid en om te doen wat ze leuk vindt. Ik ga haar zeker nog een keer spreken!

Previous post

Moederraad: grondige informatieverstrekking belangrijk

Next post

Vrouwencoach helpt je vol vertrouwen bevallen

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.