BlogNieuws

Dit zijn de populairste babynamen in Gelderland!

De meest populaire kindernamen van 2017 zijn bekend gemaakt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Landelijk was Noah de meest populaire jongensnaam. Voor meisjes was dat Emma. Deze namen werden respectievelijk 635 keer en 755 keer gegeven.

Populairste kindernamen van 2017 in Gelderland

In Gelderland werd de naam Levi vorig jaar het vaakst aan jongens gegeven. Voor dochters stond de naam Tess op nummer 1. Opvallend is dat Noah, de populairste naam in heel Nederland, in Gelderland niet eens in de top -10 voorkomt. Emma, de populairste meisjesnaam in Nederland, staat in Gelderland op 3.

De populairste kindernamen in Gelderland waren:
Jongensnamen:
Levi
Sem
Daan
Finn
Bram
Lucas
Luuk
Milan
Jesse
Thijs

Meisjesnamen:
Tess
Julia
Emma
Evi
Eva
Liv
Sophie
Anna
Lotte
Lynn

Favoriet van 2016 verdwijnt uit Gelders top 10
In 2016 was Zoe in Arnhem de meest voorkomende babynaam. Tess was destijds erg populair in de Betuwe en staat nu dus in de hele provincie op 1.

Andere trend in Zeeland

In de meeste provincies komen ongeveer dezelfde namen uit de top 20 wel voor. Alleen in Zeeland is er een totaal andere trend te zien. Daar stond jongensnaam Jan op de eerste plek. Voor meisjes was daar de populairste naam Johanna.

Populaire kindernamen in 2017 per provincie

Inspiratie voor een kindernamen opdoen?

Wist je dat je bij de SVB meer achtergrondinformatie kunt opzoeken over bepaalde voornamen? Je kunt daar zoeken op populariteit, alfabet of aantal letters. Leuk wanneer je inspiratie zoekt voor kindernamen!

Bron: svb.nl

 

Previous post

Herinneringen aan je placenta

Next post

Marta Rubio

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.