BlogNieuws

Meivakantie: dit is er allemaal te doen in Arnhem

De meivakantie is weer aangebroken. Hoe lang de meivakantie duurt verschilt per school; minimaal één week en maximaal twee weken. De eerste week zal het weer nog niet echt meezitten maar in de tweede week wordt het zonniger. Gelukkig is er in de omgeving van Arnhem zowel binnen als buiten genoeg te doen! Hieronder vind je een overzicht van activiteiten. 

Romeinenweek
Tijdens de meivakantie is het ook Romeinenweek. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. In regio Arnhem en Elst kun je het volgende doen:

  • Kinderrondleiding Tempel in het Kerk Museum Elst (8 tot 12 jaar).
  • Bestudeer Romeinse inscripties in De Rozet

Meer informatie: bezoek de website.

Kidspret in de Eusebiuskerk
In de meivakantie is De Eusebius omgebouwd tot Kidspret: een locatie met springkussens, peuterhoek, horecaplein en een game area. Van zondag tot en met donderdag van 9.30 tot 17.30 kun je hier terecht.
Meer informatie: bezoek de website.

Boulderen in de Rijnboulder (6 tot 12 jaar)
Boulderen is oplossingsgericht klimmen op een hoogte van maximaal 4,5 meter. In plaats van touwen zijn er valmatten voor de veiligheid.
Meer informatie: bezoek de website.

Workshops en Kids ontbijt in Intartuin Elst
Bij Intratuin Elst worden er verschillende workshops georaniseerd voor alle leeftijden. Daarnaast is er een speciaal kids ontbijt.

  • 20 april t/m 5 mei: Kids ontbijt
  • 1 t/m 5 mei: Vogelhuisjes verven
  • 2 mei: Maak je eigen moestuin
  • 9 mei: Moederdag mok versieren

Meer informatie: bezoek de website.

Watermonsters zoeken in Het Watermuseum (4 tot 12 jaar)
Gewapend met schepnet en emmer gaan kinderen watermonsters vangen in de Jansbeek achter het museum. Met een loep of microscoop ontdekken ze in het Waterlab welk watermonster ze hebben gevangen.
Meer informatie: bezoek de website.

Apekooien in Burgers’ Zoo
Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.
Meer informatie: bezoek de website.

Speurtocht over vogels en insecten in Park Hoge Veluwe
Als we het over uilen hebben, bedoelen we dan vogels of nachtvlinders? Park Hoge Veluwe heeft een mooie speurtocht hierover gemaakt. Daarnaast mag je ook een eigen insectenhotel in elkaar zetten en meenemen.
Meer informatie: bezoek de website.

Pathé Kids Meivakantiebios
Op dit moment draaien er veel leuke kinderfilms zoals Pieter Konijn, Sherlock Gnomes en Buurman en Buurman hebben een nieuw huis. Daarnaast zijn 2 bijzonder leuke films tijdelijk terug bij Pathé: Ice Age: Collision Course en Minoes. Meer informatie: bezoek de website.

Heb jij nog tips voor de meivakantie? Deel ze in de reacties!

Previous post

Koningsdag 2018 in Arnhem

Next post

Pindapoli: 'Jonge kinderen met eczeem zo vroeg mogelijk pindakaas laten eten'

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.