Blog

Meldingen zwangerschapsdiscriminatie nemen toe

Het College voor de Rechten van de Mens heeft in 2017 een recordaantal meldingen van discriminatie binnen gekregen. Het ging in totaal om 4259 meldingen. Een derde meer dan het jaar ervoor. Van alle meldingen ging 35% over zwangerschapsdiscriminatie. Daarvan is bijvoorbeeld sprake wanneer een contract niet wordt verlengd vanwege een zwangerschap. De toename in het aantal meldingen hangt voornamelijk samen met de opening van een speciaal meldpunt voor zwangerschapsdiscriminatie. Het meldpunt ontving in de eerste twee weken al 550 meldingen.

Zwangerschapsdiscriminatie onder Arnhemse moeders
Wij hebben ook verschillende Arnhemse moeders gesproken die te maken hebben gehad met zwangerschapsdicriminatie. Ook onder deze moeders ging het vaak over contracten die niet verlengd werden na het delen van het zwangerschapsnieuws. De verhalen van Arnhemse moeders zijn onder andere te lezen in de blogreeks zwangerschapsdiscriminatie deel 1, deel 2 en deel 3.

Bron: mensenrechten.nl

Previous post

Zo hebben wij het zwangerschapsnieuws verteld

Next post

'Babyopvang 15 tot 20% duurder bij invoer IKK'

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.