BlogNieuws

Moederraad over leefgewoontes, medicatie- en vitaminegebruik tijdens de zwangerschap

Op dinsdag 11 december komt de Moederraad Arnhem weer bijeen. We hebben het dan over leefgewoontes, medicatie- en vitaminegebruik tijdens de zwangerschap en rondom de bevalling. Ook bespreken we de voorlichting die hierover gegeven wordt tijdens de zwangerschap.

Wil jij jouw mening over de adviezen die de medewerkers in de geboortezorg geven over leefgewoontes, medicatie- en vitaminegebruik delen? Heb jij iets op- of aan te merken over de voorlichting die tijdens de zwangerschap gegeven wordt? Haak dan aan bij deze Moederraad bijeenkomst. Je kunt ook eenmalig een bijeenkomst bijwonen.

De vorige bijeenkomst
De vorige Moederraad vond plaats op 23 oktober en ging over pijnstilling tijdens de bevalling. Er werd vooral stilgestaan bij het feit dat je eigen verloskundige meestal afscheid neemt wanneer je bevalling medisch wordt. Ook hebben we gesproken over hoe we de voorlichting dat tijdens de zwangerschap over pijnstilling gegeven wordt.

Over De Moederraad
De Moederraad is opgericht door het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV Kracht Arnhem) om de zorg rondom de geboorte continu te verbeteren en om daarbij de wensen en behoeften van aanstaande ouders mee te nemen. Daarin vraagt het VSV (aanstaande) moeders om actief mee te denken. In principe is het zo dat de Moederraad gevraagd en ongevraagd advies mag geven over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op de geboortezorg.

Aanmelden voor de Moederraad kan via info@vsv.nl. Alleen je ervaringen delen mag ook. Dat kun je doen via moederraadarnhem@gmail.com.

Meer blogs over de Moederraad

Previous post

Onze trouwdag

Next post

Arnhemse bevallingen: de bevalling van Galina

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.