Blog

Zo bescherm je je kind tegen de zon

Het is weer zomer! De dagen duren langer, Arnhem is weer prachtig groen en de zon schijnt. De jurkjes kunnen weer uit de kast,de kinderen kunnen lekker veel buiten spelen en niet te vergeten: de zon is hartstikke goed voor het vitamine D-gehalte. Helaas heeft die zon natuurlijk ook een keerzijde. We weten allemaal dat het belangrijk is om je goed in te smeren. Juist voor kinderen is dit erg belangrijk. Toch weten maar weinig mensen wat écht goed insmeren inhoudt. Grote kans dat jij er daar één van bent. Waar je allemaal op moet letten hebben we daarom even voor je op een rijtje gezet.

Baby’s tot 1 jaar

Het advies is om baby’s tot 1 jaar helemaal uit de directe zon te houden. Kan het toch niet anders, trek de baby  danbeschermende kleding aan waardoor het hele lijf bedekt is. Delen die niet bedekt kunnen worden kunnen dan ingesmeerd worden met een zonnebrandcrème die geschiktis voor baby’s. Gebruik daarnaast een zonnehoedje.

Kinderen ouder dan 1 jaar

Voor kinderen ouder dan 1 jaar is het insmeren met zonnebrandcrème heel belangrijk. Factor 30 wordt geadviseerd. Het verschil met factor 50 is namelijk minimaal. Daarnaast is een creme zonder parfum en irriterende bestanddelen het beste voor de kinderhuid. Belangrijk is om te kijken of er zowel een UV-B als een UV-A filter in zit. Dit staat altijd op de verpakking vermeld.

Tips:

  • Creme vaak genoeg smeren: elke 2 a 3 uur.
  • Smeer dik genoeg. Houd voor een week een halve tube per persoon aan.
  • Vergeet de volgende plekken niet: achter de oren, de oren, haargrens en ook tussen de haren, nek voeten en de randjes bij zwemkleding.
  • Smeer je ook in wanneer je onder een parasol zit.
  • Schaf een goede zonnebril aan; gebruik geen speelgoedzonnebril.

Zonnebrand is nooit 100% waterproof. Smeer ook in na het zwemmen. Je kunt je kind ook een t-shirt aantrekken wanneer ze het water in gaan.

Previous post

Zwangerschapsdiscriminatie: hoe ga je ermee om?

Next post

Dit waren mijn en jullie grootste miskopen bij de babyuitzet

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.