Blog

Zo hebben wij het zwangerschapsnieuws verteld

Het eerste trimester van een zwangerschap staat vooral bekend om het moeten overleven van de vermoeidheid en misselijkheid. Het enige leuke in die periode: je mag Het Grote Nieuws vertellen aan al je vrienden en familie. Op het internet is natuurlijk veel inspiratie op te doen. Pagina’s vol met ‘originele’ ideeën. Eén nadeel: de leuke ideeën worden snel overgenomen. Wees er dus snel bij, want wij hebben een paar manieren bedacht die we in ieder geval zelf nog niet gehoord hadden. 

1. We verlengen je aanstelling
Mijn moeder is de eerste persoon die we het nieuws hebben verteld. Zij heeft een vaste oppasdag. Toen we thuiskwamen na een werkdag hebben we haar een officiële brief gegeven.

Beste mevrouw [naam],

Omdat wij zeer tevreden zijn over uw verdiensten, willen wij u het volgende mededelen.
Hierbij bevestigen we dat uw overeenkomst als oppas wordt verlengd. De verwachting is dat uw uren worden uitgebreid rond eind juli 2018.

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

2. Iets geven wat ik niet meer mag
Toen we het aan mijn schoonzusje en haar vriend vertelden hebben we een fles quarenta y tres op tafel gezet met de mededeling dat zij de fles konden opmaken want “Lisa mag het voorlopig toch niet hebben”. Aan mijn beste vriendin gaven we onze sauna bonnen met dezelfde mededeling.

3. Een kruiswoordpuzzel
Tijdens kerst hebben we het aan de rest van onze families verteld. Voor elke familie hebben we met de hand een kruiswoordpuzzel gemaakt. We kondigden dit aan als een ‘spel’ met ‘een kerstboodschap’. De uitkomst was: Familie Wordt Uitgebreid.

Alle keren dat we het nieuws vertelden waren de mensen verrast, met hier en daar zelfs wat waterlanders. Hoe hebben jullie het nieuws verteld aan je vrienden en familie?

Liefs,

Lisa

Previous post

Slimme deken voor te vroeg geboren baby's

Next post

Meldingen zwangerschapsdiscriminatie nemen toe

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.