Blog

Zwanger in Arnhem: hier heb ik me aangemeld

Aan het begin van je zwangerschap zijn er best veel keuzes die je moet maken. Als eerste meld je je aan bij een verloskundigenpraktijk, en na de eerste goede echo krijg je al heel wat huiswerk mee. Inmiddels ben ik 24 weken zwanger en kan ik de praktische dingen al van mijn to-do lijst afvinken. Hieronder een overzicht van waar ik me heb aangemeld en waarom.

Verloskundigenpraktijk: PUUR Vroedvrouwen 

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik ook begeleid door de vroedvrouwen van PUUR. Die ervaring was zo goed dat ik me er weer heb aangemeld. Er zijn twee teams: team blauw en team geel. De teams worden ingedeeld per postcode. De vorige keer zat ik in team geel, dit keer in team blauw. Dat betekent dat ik deze ‘ronde’ te maken krijg met nieuwe verloskundigen. Ik heb er nu al een paar ontmoet en het voelt weer net zo warm en goed als eerst!

Kraamzorg: ’t Geboortehuys

Toen ik net bevallen was van E. nam ik kraamzorg af bij Liemers Care. De kraamhulp in kwestie was een lieve vrouw, alleen de begeleiding bij het borstvoeden vond ik achteraf gezien minder pro-actief dan gedacht. Ze gaf aan dat ik “niet zo handig was” met borstvoeding geven. Als je net bevallen bent zorgt dat voor een extra lading kraamtranen kan ik je vertellen. Ik wilde nu liever een kraamzorg-instelling waarbij er korte lijnen liggen met een lactatiekundige. Op de website van ’t Geboortehuys vond ik die link, daarom heb ik me daar aangemeld.

Groepscontroles: Centering Pregnancy

Bij PUUR worden er groepscontroles aangeboden in de vorm van Centering Pregnancy. Centering Pregnancy is een nieuwe vorm van prenatale zorg: het is de zwangerschapscontroles én pufclub in één. De groep bestaat uit maximaal 12 vrouwen die net zo ver zijn in de zwangerschap. Er zijn in totaal 10 bijeenkomsten, waarvan 1 na de bevalling. Het lijkt me heel leuk om in contact te komen met andere moeders die ongeveer even ver zijn als ik dus heb ik me hier aangemeld.

Zwangerschapscursus: Nog geen

Ik heb eerder de cursus ‘Bewust Bewegen, Bewust Bevallen’ gevolgd. Er zat een hele hoop nuttige theorie in, een partner-les en af en toe deden we wat oefeningen. Aan de theorielessen en de ademhalingstechnieken heb ik heel veel gehad. Ik had dit keer niet het idee dat ik zo’n zwangerschapscursus nog eens hoefde te volgen. Daarnaast wil ik graag blijven bewegen. Op dit moment train ik in een sportschool waarbij we nu vooral veel focus leggen op krachttraining. Ik heb in de eerste weken wat meer last gehad van ischias. Dat trok weg nadat ik meer oefeningen voor mijn bilspieren ging doen. Mocht de pijn weer toenemen dan meld ik me aan bij ZwangerFit in Elderveld!

Waar hebben jullie je allemaal aangemeld? Ik hoor graag jullie ervaringen!

Previous post

Obstacle run voor hele gezin in Burgers’ Zoo

Next post

Het eerste advocatenkantoor voor kinderen is in Arnhem

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.