Blog

Bijzonder in Arnhem: verbinding tussen ouders van kind met beperking

Er is nóg een platform voor Arnhemse Moeders gestart: Bijzonder in Arnhem. Het platform is voor en door ouders van een bijzonder kind: oftewel een kind met een grote of kleine beperking. Bijzonder in Arnhem is opgericht door vier moeders die elkaar tegenkwamen bij Klimmendaal. Terwijl hun kinderen drie keer per week therapeutische peutergroepen volgden zaten de moeders te wachten in het Ronald McDonaldhuis.

Ontspannen wachten tot de therapeutische groepen klaar waren was er niet bij; de moeders gebruikten elke vrije minuut om van alles te regelen. Caroline de Swart, één van de oprichtsters, vertelt hoe het idee voor Bijzonder in Arnhem is ontstaan: “Op een gegeven moment zat één van de moeders er helemaal doorheen. We schoten te hulp en merkten dat we elkaar écht konden helpen. Over het aanvragen van een PGB tot dubbele kinderbijslag. Van een aangepast bed tot extra hulp op school”. De moeders besloten hun krachten te bundelen in Bijzonder in Arnhem. Het maakt niet uit welke beperking het kind heeft, of het nu dyslexie is of een ernstige meervoudig beperking: alle moeders die graag met lotgenoten in contact willen komen kunnen terecht bij het platform.

Bijzonder in Arnhem organiseert meet-ups te voor ouders. Tijdens deze meet-ups spreken professionals en wordt er veel informatie gedeeld, veelal over alle lastige regel- en zorgtaken waarmee je te maken krijgt. Ook het delen van ervaringsverhalen staat centraal. “Het zou zo mooi zijn als ouders, door Bijzonder in Arnhem ervoor kan zorgen zij een stuk minder tijd kwijt zijn aan Googlen en regelen. Op die manier heb je meer tijd om moeder, partner en jezelf te zijn!” deelt Caroline.

Op de hoogte blijven van Bijzonder in Arnhem kan via hun Facebookpagina.

Previous post

Negatieve herinneringen aan bevalling onderzocht

Next post

Studio26 ontlast ouders met stakingsopvang op 15 maart

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.