BlogCharming ArnhemEropuit

Bowlen

Je kunt natuurlijk discussiëren over de vraag of de steeds vaker voorkomende lerarenstakingen terecht zijn of niet. Feit is echter dat deze stakingen menig gezin voor een flinke uitdaging zetten. Want waar brengen we de kinderen onder als we zelf aan het werk, en de scholen gesloten zijn? Eerlijk is eerlijk, wij hebben de stakingen thuis regelmatig vervloekt. De laatste keer was echter alles anders: ik had vrij, mijn man kon wat schuiven op zijn werk en baby J was al ondergebracht bij mijn schoonouders. Opeens hadden we een dag voor quality time met E, mijn oudste zoon!

Het zijn van die momenten die het leven nét wat leuker maken, maar ook weer hun eigen stress opleveren. Want wat gaan we doen? De opties zijn eindeloos: een dagje uitwaaien op het strand, kiezen voor één van de honderduizend musea, dierentuinen of attractieparken, het bos in, naar Ballorig,  tennissen, zwemmen of misschien gewoon thuis spelletjes doen met een grote bak Chocomel? Allerhande activiteiten passeerden de revue, totdat ik mezelf ineens hoorde mompelen dat we ‘ook wel kunnen gaan bowlen’. De mensen die mij kennen weten dat ik daar niet zo gek op ben. Mijn man keek me aan alsof ‘ie dacht dat ik een beroerte had, – hij had de suggestie immers al behoorlijk vaak gedaan maar altijd nul op rekest gekregen, maar was al lang blij dat ik open stond voor iets ‘anders’ en reserveerde direct een bowlingbaan voor een uur.

Hoewel zelfs de roze bowlingballen voor E. nog iets te zwaar waren tilde hij ze helemaal zelf naar de baan. Hij schommelde de bowlingbal een paar keer tussen zijn benen door en liet ze los richting de kegels. Het leek minutenlang te duren voordat zijn ballen de kegels raakten, maar met behulp van de hekjes aan de zijkant gooide hij meerdere keren een strike. Elke keer wanneer hij zich omdraaide en het verplichte -wanneer je een strike gooit moet je een fortnite dansje doen- dansje deed, straalde hij van trots.

Het was één groot succes. Hoewel ik score-technisch twee keer onderaan eindigde, en E. één keer heeft gewonnen, vond ik mijn prestaties ook heel knap. Het maakt niet uit hoe ik sta of welke techniek ik gebruik, 26 van de 27 keren wierp ik de bal vol het gootje in. Ook dat vind ik heel erg knap.

Previous post

Review: Het Naaicafé

Next post

EHBO

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.