Blog

Business club meet-up: Ondernemen is doen zonder opgeven

Op maandagochtend 25 maart vond de tweede Arnhemse Moeders Business Club bijeenkomst plaats. Dit keer vertelde Dunja, één van de oprichters van kidsconceptstore Little Things, over hoe zij de conceptstore zijn begonnen en welke lastige dingen zij zijn tegengekomen. Ook deelde Dunja haar gouden tip voor andere ondernemende moeders. 

Gestart in een omgebouwde caravan

Oprichters Dunja en Mendy werkten allebei in de zorg. Beiden merkten ze een verlangen om iets voor zichzelf te beginnen. Het idee kreeg als eerste vorm in een omgebouwde caravan. Ze reisden het hele land door om op evenementen kinderkleding en -spullen te verkopen. Hoewel ze dit heel leuk vonden bleek dit ook heel intensief in combinatie met een gezin.

De behoefte aan een vast honk groeide. Om te bepalen wat zij precies zouden starten in Arnhem vroegen zij zich eerst af wat er nog miste in het Arnhemse. Dit bleek een toffe winkel met kwalitatieve kinderkleding en -spullen, gecombineerd met een plek waar je als ouder gewoon lekker kunt zitten. Een plek waar kinderen zich kunnen vermaken en waar je baby’s kunt voeden en verschonen. Al gauw betrokken Dunja & Mendy hun eerste winkelpand in het centrum van Arnhem. Na 2 jaar verhuisden zij naar een groter pand aan de overkant, een winkelvloer die zij inmiddels delen met grafisch vormgever Studio by Diede en het atelier Manoh.

Doorzetters

“Het is allemaal heel natuurlijk gegroeid” deelt Dunja. “Het was soms ook wel heel pittig, zeker in combinatie met een gezin met 3 kinderen”. Uit het verhaal van Dunja blijkt dan ook dat ondernemen een kwestie van doorzetten is. “Het kan best een tijd duren voordat je jezelf kunt uitbetalen. Aan het begin hebben we alles weer geïnvesteerd in het bedrijf, zodat we konden groeien”. Ook de support van je partner is belangrijk. “Vooral wanneer ik twijfels had hielp mijn man me focus behouden op ‘het grotere doel’. Dat is echt heel waardevol”. Inmiddels werken Dunja en Mendy beide twee dagen per week in de winkel. De zaterdag wordt om-en-om erbij gepakt, net als de koopzondag van één keer per maand.

De gouden tip die Dunja deelt is om gewoon te beginnen met ondernemen. Natuurlijk moet je wel scherp hebben wat je wil bereiken en hoe je dat wilt gaan doen, maar je moet er niet in blijven hangen. “Het is heel makkelijk om je te verschuilen achter je angst. En ja, het is lastig om al je toffe ideeën te filteren. Maar je móét ergens beginnen. Daar leer je van”. Daarnaast is het belangrijk om je ruimte in te nemen. “Het kan voorkomen dat mensen uit je omgeving je aan het twijfelen brengen. Het is dan belangrijk om vooral dicht bij jezelf te blijven en je niet teveel te laten beïnvloeden door anderen”.

 

Previous post

Dit zou ik anders doen bij een mogelijke derde bevalling

Next post

Review: Het Naaicafé

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.