Blog

De eerste keer …. op vakantie

Het is al eventjes geleden… onze eerste vakantie niet met zijn tweeën, maar met zijn drieën! Manlief en ik waren uitgenodigd om ons werk te presenteren op verschillende conferenties. Aangezien er enige overlap was ging onze kleine uk mee. Als dikke bonus konden we ook nog een weekje vakantie nemen tussendoor.

Om een lang reisverslag kort te maken: drie dagen Leuven, vier dagen Edinburgh, beide per trein. Niet lang daarna vlogen we naar Montréal, daarna per trein naar Toronto om van daaruit met het vliegtuig naar Boston te reizen. Tot slot gingen we met het vliegtuig weer naar huis. Zelfs voor volwassenen een behoorlijk intens reisschema. Je kunt je voorstellen welke zorgen ik droeg over hoe onze lieve kleine dame dit allemaal zou vinden. Ze was net geen 11 maanden met de eerste (trein)reis en één jaar en een week met de laatste vlucht.

Ik zal er geen doekjes om winden. Onze dame heeft het fabuleus gedaan. Zonder piepen, morren of klagen liet ze zich overal mee naartoe nemen. Trein in, trein uit, wachten tot wij de koffers georganiseerd hadden, eten op de gekste plekken, borstvoeding in het openbaar, hààr maakte het allemaal niets uit. Ze vond het fantastisch om rond te kruipen en was ieders favoriete passagier. Ze lachte, zwaaide, kirde en kraaide alsof haar leven er van af hing. Het was voor mij ook een mooie kans om wat onverschrokkener met van alles om te gaan. Ik had in het begin wat meer problemen met ‘open en bloot’ voeden. Geloof me: daar ben ik onderhand wel overheen.

Mijn volgende zorg was de jet lag. Hoe zou dat gaan met 6 uur tijdverschil? Zou ons kleintje zich makkelijk aanpassen? Hoe zou dat voor mezelf zijn? Wat als, wat als…? En het slapen in een ander bedje dan ze gewend is? Andere dingen eten? Op andere tijdstippen? Al deze zorgen bleken totaal onnodig: slapen en eten waren geen enkel probleem, ze zat binnen enkele dagen in het goede ritme. Bij thuiskomst ging het net zo: slechts een paar dagen had ze nodig om weer in het goede ritme te komen.

En mama? Die was zo druk met zich onnodig zorgen maken, dat die de dag van thuiskomst compleet crashte en úúren achtereen geslapen heeft. Allemaal dankzij mijn lieve, sterke echtgenoot die zijn eigen crash nog éven uit kon stellen….

 

Previous post

Groep 3

Next post

10 dingen waar je vaak pas achter komt als je baby al is geboren

The Author

Galina Leoné - Van der weert

Galina Leoné - Van der weert