Blog

Minimi workshop in Arnhem project

Het was een van de eerste mooie dagen van het jaar, waarop mijn afspraak met Nathali Nijman, eigenaresse van naaistudio De Stiksteek stond op de planning stond. Ik besloot te gaan fietsen. De tien minuten die ik te laat kwam bewezen dat ik nog niet zo snel kon fietsen als Google Maps inschat. De 9 maanden ontzwangeren zijn gelukkig nog niet helemaal voorbij. Gelukkig werd ik ondanks mijn laatkomerij hartelijk ontvangen door Nathali. 

De ruim opgezette studio, inclusief waakse maar aaibare studiohond Ryu (die tijdens de lessen zijn rust op de bovenverdieping zoekt), is Nathali’s domein. Daar geeft ze naailessen aan volwassenen en tieners. Vooral over die laatste groep is ze heel bewogen. “De creativiteit van een kind is leidend en wat mij betreft veel belangrijker dan de techniek. Ik ben er om de kinderen te faciliteren bij het creëren wat zij voor ogen hebben”.

Speciaal voor moeders heeft Nathali een tof project: Minimi. Het idee erachter is heel leuk: van kleding die je zelf niet meer draagt maak je, met hulp van Nathali, kinderkleding. Nathali heeft een paar leuke voorbeelden laten zien. “We maken gebruik van bestaande sluitingen, knoopsgaten en zomen. Daardoor hoef je soms maar iets kleins te wijzigen in bijvoorbeeld een blouse, en je hebt al een rok! ” Wat mij dan weer aanspreekt: ervaring met naaien is niet nodig.

Nathali doet mee aan het Minimi project omdat ze een bijdrage wil leveren aan het re-use concept. “Je kunt zoveel mooie dingen maken van kleding die je niet meer draagt. Ik vind het leuk om dit te laten zien en ouders hiermee te inspireren”.

Praktische informatie:

  • Datum:    zaterdag  22 juni 2019
  • Tijdstip:    12:00-16:00
  • Kosten:    €50,00 excl kledingstukken. Mallen (patronen), naaitoebehoren, koffie, thee en iets lekkers zijn aanwezig.

Meer informatie vind je op de website van www.destiksteek.nl

Previous post

Ik kolf, ik kolfde, ik heb gekolfd, ik zou gekolfd hebben...

Next post

Stiefmoederbijeenkomsten in Arnhem

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.