Blog

Moederraad: half jaar na bevalling gesprek met verloskundige

Op dinsdagavond 12 maart was er weer een Moederraad bijeenkomst in het Rijnstate Ziekenhuis. Eén van de moeders was in de afgelopen periode aanwezig geweest bij een thema-avond over Streptokokken B. Twee andere moeders hebben Stichting Geboortebeweging bezocht. Tijdens deze bijeenkomst gaven de moeders een terugkoppeling van hun bevindingen.

De moeders die in februari Stichting Geboortebeweging hebben bezocht hebben daar vooral inspiratie opgedaan en met Moederraden uit andere steden ervaringen uitgewisseld. Een andere moeder heeft een thema-avond over Streptokokken B gevolgd. Het protocol rondom Streptokokken B is aangepast. Door deze wijziging kan er specifiek gekeken worden of er, wanneer je drager bent van de bacterie, alsnog een optie is om bij je eigen verloskundige te bevallen.

In al onze bijeenkomsten is ook veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Dit keer kwam ter sprake dat de bevalling vaak na een halfjaar ‘weer naar boven komt’. Er is dan meer behoefte om erover te praten, en soms kunnen er nog vragen ontstaan. Het voelt als een stukje verwerking. Tijdens de nacontrole, die zes weken na de bevalling plaatsvindt, is deze behoefte er vaak nog niet. Als Moederraad hebben we uitgesproken dat we het fijn zouden vinden als je na een half jaar nog een keer een gesprek kan hebben met de verloskundige die bij je bevalling was.

De volgende Moederraad bijeenkomst vindt plaats op 7 mei. Wil je ook bijdragen aan de Moederraad? Meld je aan via info@vsv.nl.

 

Previous post

Sevilla Leisberg

Next post

Even voorstellen... Galina

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.