Blog

Ondernemen en netwerken met een baby

Vorige maand schreef ik dat ik de sprong heb gewaagd en mijn eigen bedrijf ben begonnen. Mijn eerste maanden als ondernemer ben ik goed doorgekomen. Ik vind het heerlijk om te doen wat ik leuk vind en om mijn tijd zelf in te kunnen delen.

De oudste zit al op de basisschool, dus dat geeft al wat meer ruimte om te werken. Baby J. gaat anderhalve dag in de week naar mijn schoonouders. In die anderhalve dag plan ik al de werkzaamheden waarvoor ik focus nodig heb. Voor mij zijn dat alle schrijfzaken, zoals blogs en Instagram posts en stories. Maar ook mijn IGTV video’s neem ik dan op.

Op de dagen dat baby J. thuis is worstel ik wat meer met een goede balans. Hij is echt een slaapjes-baby. En mijn man is een minder grote opruim-freak dan dat ik dat ben. Dus wanneer baby J. zijn ogen sluit heb ik ongeveer driekwartier om op te ruimen en met een beetje geluk kan ik dan nét de laptop open klappen. Op die dagen voel ik me vaak wat onrustiger omdat ik soms hele kleine dingen, zoals een mail beantwoorden, al niet gedaan krijg. En elke keer herinner ik mezelf eraan dat ik juist ben gaan ondernemen om mijn tijd zelf, rondom de kids, in te delen. Het blijft een leerproces 😉

Netwerken gaat eigenlijk heel goed met baby J. erbij. Toen hij een paar maanden jonger was ging het echt probleemloos. Hij sliep door de afspraken heen en vond alles al lang prima, als mijn borsten maar in de buurt waren. De foto hieronder is gemaakt tijdens de Arnhem Lifestyle Business Club Coffee Meet-up. (leuk weetje: op de foto staan ook dames die ik eerder geïnterviewd heb: Nathali en Lyubrenette)

Tegenwoordig vindt baby J. het niet meer zo leuk om minder aandacht te krijgen. Dus hoe ik hem meeneem naar netwerkbijeenkomsten zal ik even moeten herinrichten. Ik denk dat het in een draagzak wel goed zal gaan.

Ik krijg er trouwens altijd toffe reacties op wanneer ik met (één of twee) kinderen aanschuif. Ik bedoel: het is ook wel heel makkelijk om steeds niet te kunnen omdat het best een gedoe is om oppas te regelen. En soms ga ik ook niet ergens heen vanwege die reden. Maar het is niet helemaal onmogelijk!

Als ik terugkijk heb ik in de afgelopen anderhalve maand al best wat werk verzet: ik heb een gratis mini-cursus Positief Zelfbeeld gemaakt en er staan al meerdere workshops op de agenda, o.a. bij Spruitgaaf!

Ook al vind ik het soms een beetje lastig om richting te vinden, ik geniet ontzettend van dit avontuur! Ik blijf jullie op de hoogte houden.

Liefs,

Lisa

 

Previous post

Slaaptrainen of niet?

Next post

Gat in de buik

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.