Blog

Selfcare voor moeders

Op vrijdag 4 januari was het eerste Mamacafé van 2019 van Little Things Arnhem. Het thema was ‘Mini Mama Momenten’. Annet de Vries van het Waardenhuis vertelde meer over voor jezelf zorgen als moeder. Het thema dat ook in haar boek centraal staat.

De andere deelnemers en ik deelden hoe wij zelf nu al ‘aan selfcare doen’. Voor de één is dat een rustig moment pakken en lezen, een andere moeder gaf aan dat ze hulp vraagt wanneer ze even een moment voor zichzelf nodig heeft. Zelf merk ik dat als je doet wat je leuk vindt, het veel minder vaak nodig is om op gezette tijden aan selfcare te doen. Je hebt dat als het ware meer vervlochten in je leven.

Annet vertelde over haar boek en lichte ook toe hoe ze het thema ‘aandacht’ vorm geeft in verschillende concepten. Zo verkoopt ze naast haar nieuwe boek ook latjes. Dit zijn kleine stukjes hout (latjes dus) waarmee je ‘de lat lager leggen’ letterlijk kunt doen. Ook wordt Annet ingehuurd door bedrijven om aandacht te schenken met haar Mobiele Aandachtschenkerij. Super creatief!

Ik vond het leuk om andere moeders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over dit thema. Iedereen heeft een eigen manier van aandacht geven aan zichzelf. Het deed me goed om te zien dat alle moeders het al wel een vorm van prioriteit geven en aandacht geven aan zichzelf.

Het volgende Mamacafé is op 1 februari om 10.00. Als je het leuk lijkt om andere moeders te ontmoeten, kom dan zeker langs!

Previous post

Vier dagen werken, én een eigen bedrijf oprichten

Next post

Theatervoorstelling doorbreekt taboe postnatale depressie

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.