Blog

Starten met ondernemen

Ik had verwacht dat vorige week donderdag een gewone dag zou zijn. Ik zou gewoon 8 bakken koffie wegtikken, wat blogs typen en mailtjes beantwoorden. Oja, en rond half 3 zou ik mijn bedrijf even inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat gevoel leek te kloppen: de dag begon gewoontjes en voldeed volledig aan het hiervoor beschreven beeld. Na de lunch kreeg ik echter toch wel wat kriebels in mijn buik: vandaag zou het namelijk allemaal officieel worden!

Al een behoorlijke poos werk ik toe naar de start van mijn eigen bedrijf The Woman You Are. Ik heb een opleiding gevolgd, mijn eigen coachingsprogramma geschreven en de website gemaakt. Tot de zwangerschap van mijn jongste zoon heb ik in loondienst gewerkt. Arnhemse Moeders deed ik er altijd naast, in de avonduren en in het weekend. Ik besefte me dat ik meer vrijheid wilde: werken wanneer ík het wil en meer tijd met mijn gezin. Daarnaast wilde ik mijn passie volgen: vrouwen helpen om in hun kracht te komen staan. Daarom heb ik afgelopen jaar geleden de opleiding Imago Coaching bij Stylingguide Academy gevolgd.

Een spannende stap, zonder de veiligheid van een vaste baan in loondienst. Ook al wist ik zeker dat ik dit wilde doen, twijfelde ik  op momenten of ik het niet, net als Arnhemse Moeders, naast mijn baan moest doen.  Maar die veiligheid van een vaste baan, zie ik nu als schijnveiligheid. Maar vooral: als belemmering om te doen wat ik écht wil. Ook de docent  van mijn opleiding heeft me geïnspireerd om er helemaal voor te gaan. Mijn man was daarnaast vanaf het begin enthousiast en steunde me hierin.

Ondanks dat ik het soms spannend vind heb ik er ook enorm veel zin in. Via Arnhemse Moeders zal ik jullie af en toe  op de hoogte houden over mijn avonturen als ondernemer. Verder ben ik benieuwd of er nog meer Arnhemse Moeders zijn die op deze manier hun droom zijn gaan volgen. Zo ja: wat zijn jullie ervaringen?

Previous post

Studio26 ontlast ouders met stakingsopvang op 15 maart

Next post

Sevilla Leisberg

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.