Blog

Stiefmoederbijeenkomsten in Arnhem

Samen Thuis, een praktijk dat coaching en begeleiding biedt aan samengestelde gezinnen, organiseert 3 bijeenkomsten voor stief/bonusmoeders in Arnhem. De eerste bijeenkomst is gepland op 23 mei. Annemarie, nu zelf ruim 10 jaar stiefmoeder, zal deze avonden leiden. 

“Het zijn avonden vol herkenning, humor, ervaringen delen en wat meer inzicht krijgen in de uitdagingen die een samengesteld gezin biedt. Mijn ervaring met de groepen hier is dat het contact met ‘lotgenoten’ zorgt voor lucht en ontspanning in de eigen rol als stiefmoeder. En wie weet ontstaan er voor de mensen die daar behoefte aan hebben nieuwe contacten voor in de toekomst om  nog eens mee te sparren” deelt Annemarie over de avonden. “Verder gaan we met elkaar nadenken over de verschillende uitdagingen in jouw samengestelde gezin. Thema’s die onder andere aan de orde komen zijn: je rol als stiefouder, loyaliteit, omgaan met je stiefkinderen, omgaan met de ex-partner”.

Annemarie is moeder van 2 zonen. Ze scheidden en na 7 jaar alleen met haar kinderen te zijn geweest ontmoette ze René. Ze stapten in het huwelijksbootje en vormden samen een gezin. “Ineens bestond ‘mijn gezin’ niet meer uit twee jongens in de leeftijd van 9 en 7, maar kwamen daar een man met 4 kinderen bij: drie jongens in de puberleeftijd en een meisje van 10. En allemaal in hetzelfde huis”.  Dat zorgt voor de nodige uitdagingen. Annemarie en René hebben hun kennis en ervaringen ingezet om andere samengestelde gezinnen te begeleiden en te coachen onder de vlag Samen Thuis Houten.

Praktische informatie: 

 

Vorige post

Minimi workshop in Arnhem project

Volgende post

Dit is de meest recente post

De schrijver

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.