Bloggers

Emma

IMG_0360Hallo!

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen. Ik ben Emma Jansen, 30 jaar en (alleenstaande) moeder van Lukas die vorige week 3 jaar is geworden.

Momenteel ben ik niet werkzaam (als je moeder zijn geen werk noemt). Voordat Lukas werd geboren was ik werkzaam als teammanager bij een callcenter. Hoewel ik dit heel erg leuk vond liep het iets minder leuk af. Ontslagen worden omdat je zwanger bent is nooit leuk.

Ik wil heel graag mee bloggen over de leuke dingen die ik mee maak met Lukas en hoe ik er mee om ga. Ik zal kort vertellen wat voor een “soort” moeder ik ben.

Zoals gezegd werk ik momenteel niet. Ik zie dat als een kans om mijn zoon een sterke basis te geven voor ik hem de grote boze mensen wereld in stuur. Sommige (vooral jonge) ouders vinden mij streng. Ben ik streng? Ja ik denk het wel maar wel rechtvaardig. Ik stoor me heel vaak aan “onopgevoede” kinderen om me heen. Onopgevoede staat tussen haakjes omdat dat natuurlijk niet helemaal eerlijk is. Wanneer mensen hun kinderen opvoeden volgens andere normen en waarden dan die van mij betekent dat natuurlijk niet gelijk dat het om onopgevoede kinderen gaat. Toch voel ik dat wel snel zo, gek he? Hele logische dingen in mijn ogen zijn voor anderen blijkbaar een stuk minder logisch. Ook een leerpuntje voor mij misschien om dat los te laten.

Goed jullie hebben nu wellicht een idee van mij gekregen en ik verheug me op m’n eerste “Lukas” verhaal!

Groetjes Emma

Previous post

What’s in a name? Over de zin en onzin van namen en benamingen.

Next post

Sandra

The Author

Emma Jansen

Emma Jansen