Bloggers

Monique Scholten, gewichtsconsulent voor kinderen

DSCN0533a-001Hallo, graag stel ik mij aan je voor. Ik ben Monique Scholten, geboren en opgegroeid in de Achterhoek. Sinds 16 jaar ben ik woonachtig in de Betuwe; om precies te zijn in Huissen.

Met m’n bedrijf Gewichtsconsulent voor kinderen help ik kinderen en ouders met het realiseren van een gezond gewicht. Ik ben gewichtsconsulent, met als specialisatie kinderen. Ik ben aangesloten bij de BGN. Veel zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de behandelingen van een BGN-gewichtsconsulent.

Ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ik weet hoe belangrijk het is dat kinderen gezond zijn en goed in hun vel zitten. Als verpleegkundige heb ik jaren op een kinderafdeling in een ziekenhuis gewerkt en gezien dat kinderen steeds dikker worden in de loop van de jaren en ook op steeds jongere leeftijd.

In m’n praktijk begeleid ik kinderen en hun ouders met gewichtsproblemen, voor zowel onder- als overgewicht. Dit laatste komt de laatste jaren steeds meer voor. Vaak weten de ouders niet hoe het zover heeft kunnen komen en wat ze er aan moeten doen om hun kind weer naar een gezond gewicht te krijgen.

Ik leer het kind en de ouders een gezonde leefstijl aan, gezonde evenwichtige voeding en voldoende beweging. Dat wil zeggen, ik geef informatie, adviseer, begeleid en coach het kind en de ouders naar een goed eindresultaat; een gezond gewicht. We stellen samen doelen op en maken een plan van aanpak op maat. Ook geef ik binnenkort online coaching via webinars.

Ik vind het leuk en inspirerend als u op mijn bijdragen reageert.

Heeft jouw kind gewichtsproblemen en wil je je kind helpen hier van af te komen? Neem dan contact op voor een gratis kennismakings- of adviesgesprek.

Hartelijke groeten en tot ziens,
Monique Scholten

website:       www.gewichtsconsulentvoorkinderen.nl
email:          info@gewichtsconsulentvoorkinderen.nl
facebook:     www.facebook.com/GewichtsconsulentVoorKinderen
twitter:         @KidsOpGewicht

 

Previous post

Geschikt / Ongeschikt

Next post

Leuk hé, badkleding?

The Author

Monique Scholten

Monique Scholten

2 Comments

 1. Renate Brazil
  16 juni 2014 at 10:50

  Beste Monique,

  Ik heb een vraag.
  Wanneer spreek je van een kind dat te dik is?
  Is dat als het bmi zegt dat het kind overgewicht heeft of als het kind er dik uit ziet?
  Ik vraag dit omdat mijn zoon (bijna 4) volgens het cb en zijn bmi overgewicht heeft. Al sinds hij een paar maanden oud is is dat het geval.
  Hij zat zelfs een tijdje op de obesitaslijn volgens het cb.
  Toch eet mijn zoon gezond en niet te veel. Nooit snoep of chips en zelfs bijna nooit ijs. Alleen een waterijsje als het heel warm is.
  Ook ziet hij er absoluut niet dik uit en is het zelfs een knappe jongen waarover wij veel complimenten krijgen.
  Ik ben dus gewoon nieuwsgierig wanneer er over te dik wordt gesproken en wanneer er dus een probleem is.

  Groet,

  Renate

  • 16 juni 2014 at 19:27

   Dag Renate,
   Ik heb je een mail gestuurd.

   Met vriendelijke groet,
   Monique Scholten