Charming ArnhemEropuit

Mooie Arnhemse plekken voor op je bucketlist

Alweer meer dan zeven jaar woon ik met veel plezier in Arnhem. Het leuke aan verhuizen naar een nieuwe stad vond en vind ik nog steeds de ontdekkingstocht in je nieuwe woonplaats. Tijdens mijn eigen ontdekkingstocht van Arnhem verwonderde ik me over het mooie Sonsbeek, het Spijkerkwartier het leuke centrum en de omliggende bossen.

Naast deze trekpleisters heeft Arnhem ook mooie, kleinere plekjes. Van die plekjes die de naam van deze rubriek, Charming Arnhem, eer toe doen. Plekjes die rustig zijn én dicht bij huis. Drie van pareltjes die op de bucketlist van iedere Arnhemmer zouden moeten staan:

Fietsen door Meinderswijk
Al drie jaar wonen wij praktisch naast Meinderswijk, maar pas enkele maanden geleden zijn we er voor het eerst doorheen gefietst.  Voor een stadse ben ik hier gevoelsmatig helemaal in de natuur, terwijl het natuurgebied maar nét over de brug naar zuid ligt. Er grazen runderen en paarden, waardoor het kan gebeuren dat ze het het pad even bezet houden. Zoonlief vindt het geweldig om de dieren van zo dichtbij te zien.

Een video die is geplaatst door @lisapaauwe op

Boek lezen in De Watertuin
De Watertuin in het Spijkerkwartier is één van de negen openbare tuinen die voornamelijk door bewoners wordt onderhouden. Ik vind De Watertuin een paradijsje. Opvallend is dat weinig (zelfs geboren) Arnhemmers De Watertuin kennen. Waarschijnlijk ook komt dat doordat je de ingang van de tuin, aan de Parkstraat tussen nummer 96 en 98, gemakkelijk voorbij loopt.

Bron: www.spijkerkwartier.net

Wandelen door Landgoed Beekhuizen

Landgoed Beekhuizen is ook zo’n mooi plekje om te wandelen. Er is onder andere een prachtig meer met daaromheen kabbelende beekjes met schattige bruggetjes. Elia heeft het altijd naar zijn zin tijdens een wandeling daar en ondanks dat wij geen échte boswandelaars zijn genieten we hier enorm van het uitzicht.

Lovely view @ Landgoed Beekhuizen #arnhem #velp #bos Een foto die door lisapaauwe is geplaatst op

Q: Welk plekje hoort volgens jou ook thuis in dit lijstje?

Previous post

Ergernis nummer #3 - macho gedrag

Next post

The best things in life are free

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.