BlogCharming ArnhemLekker eten

De Pizzabakkers Arnhem

Happy Italy. De ‘Italiaan’ kwam negatief in het nieuws omdat zij de fooien van medewerkers niet betaalden. Het is de tent die ogenschijnlijk expres een lange rij laat ontstaan, ook al is niemand binnen en is het 3 graden onder 0. En het is óók de tent waarin de buitenproportionele pasta’s en pizza’s eigenlijk altijd tegenvallen. Maar net als bij andere fastfoodketens trappen we er toch om de zoveel tijd in. En zo zag ik mijzelf vorige maand terug aan één van de vele tafeltjes in de vreetschuur, teleurgesteld kauwend op een vette kaasschijf dat door moest gaan als een pizza.

Ik hou van pizza en ben zwanger bovendien. Vanaf dat moment ging het dan ook regelmatig door me heen dat ik deze teleurstellende ervaring weg wilde spoelen met een écht goede pizza. De uitnodiging van het nieuwe ‘De Pizzabakkers Arnhem’ kwam dan ook precies op het goede moment. Samen met mijn partner en zoon mochten we langs komen om te proeven van het lekkers dat deze zaak te bieden heeft. Uiteraard heb ik ze direct online opgezocht en net als Happy Italy bleken ze aardig wat filialen te hebben….

De Pizzabakkers Arnhem

Waar ik normaal gesproken niet blij wordt van franchise-restaurants, hebben De Pizzabakkers alle verwachtingen overtroffen. We spraken vroeg op de avond af met Hein, eigenaar van het filiaal, zodat hij ons wat kon vertellen over het concept achter De Pizzabakkers. Dat bleek achteraf niet overdreven te zijn, want nog geen half uur later zat de zaak alweer vol. Wie tegenwoordig een Arnhems restaurant binnenkomt zonder reservering maakt een grote kans teleurgesteld te worden. Dat is bij De Pizzabakkers niet anders, getuige de vele gereserveerd-bordjes.

De keuken van De Pizzabakkers Arnhem

Hein bood ons aan verschillende voorgerechten te presenteren, waarna we zelf een Pizza zouden kiezen. De voorgerechtjes waren heerlijk. Van verschillende knapperige bruschetta met geweldige toppings, tot diverse kazen, vleeswaren en andersoortige antipasti. Veel keuze voor iemand die zwanger is in ieder geval, maar ik mocht helaas niet alles hebben. Afgaand op de smaak van mijn vriend bleken ook de dingen die ik niet mocht hebben heerlijk te zijn. Het gevoel bekroop ons niet in een pizzeria, maar in een echt Italiaans restaurant te zijn.

De kleinste man aan tafel hoefde zich tijdens het voorgerecht niet te vervelen. Het pizzadeeg, waarmee de kleintjes zelf een vorm kunnen ‘kleien’ bleek een grote hit. Kinderen kunnen lekker kliederen, maar écht vies worden ze er nooit van. Het speeldeeg leek in eerste instantie een gimmick, maar het werkt en is gewoon hartstikke leuk. Aan het einde van de avond kregen we het deeg in de vorm van een auto, althans dat is wat E. erin zag, gebakken en wel terug. En het bleek de volgende ochtend nog lekker te zijn ook!

De Pizzabakkers Arnhem - met kinderenIk en mijn partner deelden de Pizza Salami en de Pizza met rul gebakken Italiaanse saucijsjes. Beide pizza’s waren een klein feestje om te eten. We kwamen tot de conclusie dat we – volgens ons – nog nooit echt goede salami hadden gehad. De plakken die op deze pizza zaten waren in ieder geval tientallen malen lekkerder dan de salami die wij kenden van andere pizza’s of de broodbelegafdeling van de plaatselijke supermarkt. De pizza margarita van E. toonde aan dat het niet per se de toppings zijn die de pizza’s zo goed maken, maar dat de basis ook gewoon heel erg lekker is.

Als dessert raadde Hein ons een Panna Cotta en een Tiramisu aan. De tiramisu mocht ik natuurlijk niet hebben, maar ik heb vernomen dat hij heerlijk was. Voor de Panna Cotta geldt eigenlijk hetzelfde. Na Hein vriendelijk bedankt te hebben, hebben we hem toegezegd zeker terug te gaan komen. Een belofte die staat! Bij De Pizzabakkers Arnhem kun je heerlijk eten, voor een goede prijs!

Previous post

Nieuwe wet: maximaal zes weken babyverlof voor vaders

Next post

Hormonen: maken je gek?

The Author

Redactie

Redactie