BlogCharming ArnhemLekker eten

Review: Miyagi & Jones Arnhem

Een tijdje geleden werden mijn gezin en ik uitgenodigd om te komen dineren bij een nieuwe horecazaak in Arnhem. De eigenaar zou zijn tweede zaak openen aan de Van Muijlwijkstraat, na het succes van het eerste filiaal in Utrecht. Een gewaagde keuze: nieuwe horecazaken schieten als paddestoelen uit de Arnhemse grond, en de locatie begeeft zich nou niet in het meest bruisende gedeelte van de binnenstad. Tot nu, want er zijn weinig plekken in Arnhem waar het momenteel meer bruist. Met de komst van Miyagi en Jones én Bizar Bazar hebben we ineens een nieuwe straat met hotspots in het centrum.

Als gedeeltelijk Indisch en Moluks gezin is de Oosterse keuken er letterlijk met de paplepel ingegoten. Van Rendang en Tempeh tot Ritje Ritja en Gado Gado: meerdere keren per week stond er wel een grote of kleine rijsttafel op het menu. Miyagi & Jones serveert ‘Asian Gastro & Streetfood’. Mits goed uitgevoerd, kun je ons op culinair gebied niet blijer maken dan met Aziatische gerechten. Gelukkig voor ons: de uitvoering was inderdaad behoorlijk goed. Qua smaak, waar ik later op terug kom, maar ook qua hoeveelheid.

Ieder gezin in onze familie heeft namelijk – minstens – één keukenkastje gereserveerd voor uitsluitend tupperware. Niet alleen omdat we daar fan van zijn, maar voornamelijk omdat er in de Zuid-Oost Aziatische cultuur niet in normale hoeveelheden gekookt kan worden. Want stel nou dat ‘opeens’ extra buren, vrienden of familieleden op bezoek komen: die kun je niet met honger de deur uit sturen. En ook al komen die niet, de gasten waar je al wel op rekent mogen absoluut niet met honger de deur uit gaan. Tupperware is in onze cultuur te vergelijken met fietsen in Amsterdam: ze rouleren, zijn van iedereen en je pakt er één wanneer je ‘m nodig hebt.

En genoeg eten, dat is bij Miyagi & Jones een understatement. Je kunt ervoor kiezen om een aantal losse gerechtjes te bestellen, maar een drie of vier gangen menu is in de avond een logischere stap. Je kiest uit dezelfde 65 gerechtjes op de menukaart: 2 gerechtjes per ronde voor volwassenen en 1 per ronde voor kinderen. Op deze manier proef je veel meer verschillende dingen, terwijl de gerechtjes ook iets kleiner zijn dan wanneer je ze los besteld. Dat is overigens een positief ding: wij kozen voor het driegangenmenu, om vervolgens na de derde ronde te kijken of we nog ruimte hadden voor een vierde. We zijn allen grote eters, maar dat was er absoluut niet.

Het leuke aan deze menu’s is dat alle gerechtjes goed te delen zijn. Een kleine berekening en je weet dat wij met 2 volwassenen en 1 kind 15 verschillende gerechten hebben kunnen proeven. Stuk voor stuk goed op smaak, verrassend en creatief. Van verschillende soorten garnalen en Pekingeend-flensjes tot sushi, buikspek, spareribs, rendang, gegrilde makreel en Cha Siu. Of je nu houdt van kip, beef, varken of vis: op de kaart kan iedereen – zelfs een vegetariër – zijn ei kwijt. Ook speciale de desserts: als toetjesliefhebber moet je zeker eens één van de drie desserts proberen. Drie desserts lijkt weinig op zo’n uitgebreide kaart, maar grote glazen gevuld met meerdere lagen ijs, chocola, oreo-koek of cheesecake zijn een genot voor de smaakpapillen.

Buiten het eten op valt de ongelooflijke strakke afwerking van het interieur op. Conceptueel klopt alles, de zaak is sfeervol, gezellig en intiem. Miyagi & Jones ademt Azië, zonder daarbij clichématig te worden. Met aandacht voor zelfs de kleinste details zoals servetten, chopsticks en het papier in de mandjes waar gefrituurde gerechten op worden gepresenteerd. Het restaurant is daarnaast niet te groot, waardoor je nooit het gevoel hebt je in een vreetschuur te begeven.

Miyagi & Jones is vooral aan te raden voor ouders die er even uit willen, of gezinnen met kinderen die zich niet direct vervelen aan tafel. De ronde banken zorgen daarbij voor de ultieme setting om je kroost tussen je in te laten zitten en eens extra aandacht te geven. Er is in dit restaurant geen speelhoek of babytafel. Dat is niet erg: het is er namelijk ook niet de setting naar. E. (5) vermaakte zich prima en ging mee in de goede vibe waarbij de muziek een aangename sfeer neerzette, in het weekend overigens door een dj. Al met al durven we te stellen dat een avond Miyagi & Jones het perfecte avondje uit in Arnhem is.

Previous post

Je bevalling: wat valt er eigenlijk te kiezen?

Next post

Negatieve herinneringen aan bevalling onderzocht

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.