Ervaringen

Peuterspeelzaal Het Paasheuveltje: mijn ervaringen

Voordat E. naar de basisschool ging, ging hij naar peuterspeelzaal Het Paasheuveltje in Arnhem-Noord. Het Paasheuveltje is gevestigd aan de Bernhardlaan in de basisschool De Boomhut. 

Wat ik heel fijn vond is dat het Het Paasheuveltje kleinschalig is opgezet. De ruimte binnen is niet zo groot, maar er zijn wel veel leuke speelhoeken gemaakt. In het midden staat een soort klimhuis met glijbaan, waar E. nog steeds leuke herinneringen aan heeft. Het bijbehorende plein is ook niet groot, maar prima voor de kleuters. Er is een zandbak en het gedeelte waar met loopauto’s en fietsen gespeeld kan worden is heel leuk. Er is namelijk wat hoogteverschil.

De juffen waren heel warm, aardig en betrokken. Tijdens een open dag hebben we de peuterspeelzaal een keer bezocht en namen zij echt de tijd voor al onze vragen en om ons rond te leiden. In de hele periode dat E. hier naar de peuterspeelzaal ging heb ik de communicatie met de juffen als heel fijn ervaren. Ook toen zij E. wat stil vonden in de groep hebben zij dit aangegeven met de vraag of hij thuis meer sprak. In het eindrapport dat de kinderen krijgen wanneer ze naar de basisschool gaan zag ik veel herkenbare dingen. Dat gaf me het gevoel dat zij goed naar een kind kijken.

Per peuterspeelzaal verschilt het of je fruit moet meegeven of eens in de zoveel tijd fruitgeld betaalt. Bij Het Paasheuveltje betaal je eens in de zoveel tijd, ik dacht per maand, wat fruitgeld. Het Paasheuveltje zit op een steenworp afstand van park Angerenstein; heerlijk om ’s middags na de peuterspeelzaal samen nog even doorheen te wandelen.

Ik denk dat bij het uitzoeken van een peuterspeelzaal het goed is om de open dagen te bezoeken. Op die dagen kun je eventueel meerdere peuterspeelzalen bezoeken en kijken hoe de juffen zijn en hoe de peuterspeelzaal is opgezet.

Hoe was jouw ervaring met de peuterspeelzaal van jouw kind? Deel het via lisa@arnhemsemoeders.nl!

 

 

Previous post

Nieuw in Rijkerswoerd: speelmorgen voor peuters tot 2 jaar

Next post

Gratis cursussen voor Arnhemmers

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.