Ervaringen

Mijn ervaringen met LiemersCare

Tijdens mijn eerste kraamweek heb ik kraamzorg ontvangen van LiemersCare. De organisatie had korte lijntjes met de verloskundigenpraktijk Puur waarbij ik was aangesloten en ik had nog geen échte wensen want ik had nog nooit eerder een kraamweek meegemaakt. Tijdens het intakegesprek heb ik wat wensen aangegeven, zoals het simpelweg ‘leren’ hoe je voor een baby moet zorgen en dat mijn partner en ik daarin goed ‘opgeleid’ zouden worden.

Na de bevalling moesten E. en ik een nachtje in het ziekenhuis blijven. De volgende dag, op weg naar huis belden we LiemersCare. Niet lang nadat we thuis kwamen stond er een kraamhulp op de stoep die ons de eerste tips gaf om de eerste nacht door te komen. Dat ze zo snel kwamen helpen bij het opstarten was wel erg fijn; we voelden ons nogal hulpeloos en moesten echt even op weg geholpen worden.

De volgende ochtend kwam onze ‘eigen’ kraamhulp. Aan alles was te merken dat ze ervaren was. Ze bracht ons elke dag ontbijt, zette mij onder de douche en hield E. en mij goed in de gaten. Alleen ging borstvoeding geven eigenlijk nadat ik last kreeg van stuwing niet meer goed. We konden E. niet laten aanhappen. Ja, ‘we’. Want E. aan de borst leggen ging vanaf de geboorte al met twee man. Steeds wanneer de kraamhulp er was lukte het dan weer wel. Dit was vooral ’s nachts heel lastig, zonder extra hulp en zonder kunstvoeding in huis.

Het borstvoeden verliep erg stroef. Ondanks dat ik de kraamhulp erg fijn vond had ik gehoopt dat ze me eerder wat meer opties sterker had aangeraden. Ze adviseerde een tepelhoedje, maar dat is uiteindelijk ook maar een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk hebben we zelf geopperd om een kolf te huren en zo borstvoeding via de fles te geven. Nu ik zwanger ben van een tweede besef ik dat er veel meer ‘hulplijnen’ zijn om advies in te winnen. Door deze ervaring heb ik dit keer gekozen voor kraamzorg van ’t Geboortehuys. Dit omdat er een lactatiekundige in huis zit. Mocht het borstvoeden weer stroef gaan dan denk ik dat deze korte lijntjes mij beter kunnen helpen.

Previous post

Tip voor de herfstvakantie: Broadway musical 'lelijk'

Next post

Tips bij het uitkiezen van kraamzorg in Arnhem

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.