Ervaringen

Mijn ervaringen met Puur Vroedvrouwen

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik begeleid door de verloskundigen van Puur Vroedvrouwen. Ik koos toen voor Puur vanwege de locatie. Ik woonde in Arnhem-Zuid en zij zaten gevestigd in Arnhem-Zuid. Een verloskundige in de buurt klonk wel handig. Op basis van je postcode word je in een team ingedeeld, blauw of geel. Elk team bestaat uit 6 verloskundigen. Tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik, als ik me het goed herinner, in team geel. Dit keer in team blauw.

Begeleiding vanuit Puur Vroedvrouwen

De begeleiding vanuit Puur heb ik als heel fijn ervaren. Met alle vragen kon ik terecht en ze nemen echt de tijd voor je. Omdat mijn bevalling wat langer duurde ben ik toen door meerdere verloskundigen begeleid. Dat zou ik vooraf vervelend hebben gevonden maar op het moment zelf vond ik dat geen enkel probleem. De overdracht was goed en ze waren allemaal even aardig, behulpzaam en bemoedigend. Dat het team van verloskundigen uit meerdere verloskundigen bestaat heb ik op geen moment als lastig ervaren. Ook heeft Puur Vroedvrouwen meerdere spreekuurlocaties. Vooral voor de laatste controles voor de bevalling handig dat je niet ver hoeft te reizen.

Weer gekozen voor Puur

Momenteel ben ik weer zwanger en weer heb ik mij aangemeld bij Puur vroedvrouwen. Dat ik de verloskundigen al een beetje ‘ken’ vind ik fijn. Daarnaast ging het geven van borstvoeding de eerste keer niet zo soepel. Bij Puur zijn er korte lijnen met lactatiekundige Liesbeth de Bruijn. Dat idee vind ik wel fijn. Tijdens de eerste zwangerschap had ik steeds individuele controles. Dit keer zijn er controles in de vorm van Centering Pregnancy. Dit is een soort combinatie van de standaard controle (bloeddruk, gewicht, hartje luisteren en baarmoeder voelen) en een informatieve zwangerschapscursus.

Hoe kies je een verloskundige

Ik denk dat de klik met de verloskundigen het meest belangrijk is bij de keuze voor een een bepaalde verloskundige of praktijk. Uiteindelijk helpt zij je bij de bevalling. Dat je je op je gemak voelt is dan natuurlijk superbelangrijk. Ik weet nog dat ik tijdens mijn eerste zwangerschap de hilarische vragen stelde over welke babydeken ik het beste kon kopen en of een baby overprikkeld kon raken van felle kleuren op een babykamermuur. Ook toen namen zij me gewoon serieus. Daarnaast vind ik het fijn dat ze bepaalde onderwerpen, zoals een zwangerschapscursus, wel een paar keer benoemen, maar een keuze niet opdringen.

Previous post

Op school(reis) is iedereen gelijk?!

Next post

Obstacle run voor hele gezin in Burgers’ Zoo

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.