In deze agenda vind je allerlei activiteiten voor zowel moeders als aantaande moeders uit de omgeving Arnhem zoals workshops, cursussen en activiteiten voor kinderen.

Meld jouw workshop, cursus of evenement aan bij Arnhemse Moeders via dit formulier

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oudercursus baby-en kindergebaren

6 oktober 2018 @ 09:30 - 10 november 2018 @ 11:00

€50

Wil je (effectiever) communiceren met je baby, dreumes of peuter? Ben je ook zo benieuwd naar wat er allemaal in het hoofdje van je kleintje om gaat of zou je graag de frustratie van je kind willen verminderen dan is deze cursus baby-en kindergebaren wat voor jou!

De baby-en kindergebarencursus leert ouders en opvoeders technieken om de communicatie -en taalontwikkeling van hun kind te stimuleren. Baby en kindergebaren betekent dat er gebruik wordt gemaakt van gebaren uit de Nederlandse gebarentaal ter ondersteuning van de gesproken taal. Het gebruik van baby-en kindergebaren is niet alleen leuk en handig, maar heeft ook voordelen voor de taalontwikkeling van het kind. Door de effectievere communicatie zal er meer begrip over en weer ontstaan en zal er minder sprake zijn van frustratie en driftbuien bij het kind.

Tijdens de cursus worden vijftig gebaren aangeleerd. Het cursusmateriaal “Babygebaren, de eerste woordjes” dient apart te worden aangeschaft bij de docent (€7,95) en is niet bij de cursusprijs ingrepen. De Baby- en kindergebarencursus bestaat uit drie bijeenkomsten waarin we steeds een stapje verder gaan. De eerste bijeenkomst duurt 2 uur, bijeenkomst 2 en 3 duren anderhalf uur. De cursus wordt aangeboden buiten de aanwezigheid van je kind(eren). Om goed de gelegenheid te krijgen het geleerde thuis in de praktijk te brengen, zit er enige tijd tussen de verschillende cursusdagen.

Deze cursus is bedoeld voor (toekomstige) ouders, grootouders, verzorgers en andere niet-professionele partijen die interesse hebben in het gebruik van baby-en kindergebaren in relatie tot hun (klein-) kinderen in de leeftijd van ongeveer 0 tot 3 jaar.

Gegevens

Begin:
6 oktober 2018 @ 09:30
Einde:
10 november 2018 @ 11:00
Kosten:
€50
Site:
https://www.volksuniversiteitarnhem.nl/mens-maatschappij/lichaam-gezondheid/baby-en-kindgebaren

Organisator

Volksuniversiteit Arnhem
E-mail:
madiek.coaching@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Rozet
Kortestraat 16
Arnhem, 6811 EP Nederland
+ Google Maps
SHARE

Oudercursus baby-en kindergebaren