In deze agenda vind je allerlei activiteiten voor zowel moeders als aantaande moeders uit de omgeving Arnhem zoals workshops, cursussen en activiteiten voor kinderen.

Meld jouw workshop, cursus of evenement aan bij Arnhemse Moeders via dit formulier

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zaag je eigen kerstboom + kerstmarkt

18 december 2016 @ 10:00 - 15:00

Gratis

Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een plek in het Park kunnen bezoekers gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. Bovendien behoudt een grove den zijn naalden langer dan een spar.

Hoe werkt het?
Per persoon kunt u een dennenboom uitkiezen. Bent u met 4 personen en 1 auto, dan kunt u 4 dennen meenemen. Doormiddel van bebording wordt u verwezen naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden. Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er zagen beschikbaar. Is de klus geklaard, dan is er warme chocolademelk, koffie en thee voor de harde werkers. De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree voor het Park dient betaald te worden.

Kerstmarkt
Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Combineer het omzagen van de kerstboom met een bezoek aan de kerstmarkt op 17 en 18 december. Een sfeervolle wintermarkt met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Beide dagen is het mogelijk een tochtje met een huifkar door het Park te maken. Koud geworden? Kom lekker opwarmen met een drankje in het Parkrestaurant. Kinderen kunnen zich creatief uitleven in de Knutselbus en mogen lekker knuffelen met de dieren van de kinderboerderij. Op zondag is er een heuse arrenslee met rendieren, waar alvast een leuke foto gemaakt kan worden voor de kerstkaart van volgend jaar.

Praktische informatie
Data: 10, 11, 17 en 18 december
Locatie: De Wetweg
Tijdstip: 10.00 tot 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Gegevens

Datum:
18 december 2016
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/zaag-je-eigen-kerstboom

Organisator

Nationale Park de Hoge Veluwe
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Nationale Park de Hoge Veluwe
Bekijk de site van Locatie
SHARE

Zaag je eigen kerstboom + kerstmarkt