Interview

Moeder uit Duiven start Vriendinnenonline.nl

Priscilla vriendinnenonline.nlToen Priscilla (29) verhuisde van het westen naar Duiven, vlakbij Arnhem, kreeg ze behoefte aan nieuwe vriendinnen in de buurt. Dit inspireerde haar om Vriendinnenonline.nl te starten. Een website voor vrouwen van alle leeftijden waarop je op zoek kunt naar een vriendin in de buurt. We interviewden Priscilla over dit leuke initiatief.

Hoe ben je op het idee gekomen voor vriendinnenonline.nl?
Een aantal jaar geleden ben ik verhuisd van het westen naar het oosten en dan merk je dat het best lastig is om bestaande vriendschappen te onderhouden en nieuwe vrienden te maken in je nieuwe omgeving. Je komt er gewoon niet aan toe, je hebt je werk, partner en later ook nog een kleine. Het heeft best eventjes geduurd voor ik weer leuke vriendinnen in de buurt kreeg.

Ik had toen gewild dat er een site was waarop je kon zoeken naar vriendinnen. Er zijn wel fora waar vrouwen zochten naar vriendschap maar deze oproepen zijn vaag en vaak werden berichten niet beantwoord. Na mijn zwangerschap ben ik gaan werken maar toch bleef het idee van een website voor vrouwen om nieuwe vriendinnen te maken in mijn hoofd zitten. Mijn partner is programmeur en kon de site voor mij bouwen. Ik heb het idee uitgewerkt en zo is de site ontstaan.

Wanneer ben je gestart?
Mijn ideeën ben ik ongeveer een jaar geleden gaan uitwerken, daarna zijn we gaan bouwen aan de site en in oktober dit jaar zijn we lucht in gegaan.

Wat wil je bereiken met Vriendinnenonline.nl?
Ik zou het geweldig vinden als vrouwen via de website een vriendin leren kennen. Want vriendinnen zijn belangrijk in het leven. Ook al heb je al vriendinnen, vrienden kan je nooit genoeg hebben.

Wat kunnen vrouwen doen op vriendinnenonline.nl?
Vrouwen kunnen zoeken naar een vriendin. In een korte vragenlijst geven zij hun interesses aan en welk type contact zij zoeken; andere moeders of een sportmaatje bijvoorbeeld. Uiteindelijk word je gematched aan vrouwen bij jou uit de regio en kun je elkaar een berichtje sturen. We willen in de toekomst ook een chatmogelijkheid toevoegen.

Hoeveel leden heb je nu?
Ik zit momenteel op de 1000 leden en er zijn al ruim 8000 berichten naar elkaar verzonden.

Previous post

'Anticonceptie Nuvaring gevaarlijk'

Next post

Review: knuffeluiltje Dottie

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.