BlogInterview

Interview: nieuwe koers voor wandelwagensoos

Vorige week had ik een inspirerend gesprek met Suzette Voet. Ze is sinds 4 maanden de nieuwe voorzitter van De Wandelwagensoos, een Arnhemse ontmoetingsplek voor jonge ouders. Ze treedt hiermee in de voetstappen van Angelike Nuhn en (interim) voorzitter Alexandra Kluitman.

De 26-jarige moeder van twee zoons (3 en 1 jaar oud) is sowieso een bezige bij. Naast het voorzitterschap van De Wandelwagensoos geeft ze workshops babygebaren, is ze draagconsulent én gastouder. In haar vrije tijd trekt Suzette graag de natuur in met haar kinderen om daar lekker uit te waaien en te spelen. Ook is ze heel creatief: “kleding van de kinderen maak ik zoveel mogelijk zelf. Daarnaast haak ik.”

Suzette was al lang bezoeker van De Wandelwagensoos. Ze werd jong moeder en merkte dat haar vriendinnen nog niet bezig waren met kinderen. Om op zoek te gaan naar meer gelijkgestemden en omdat ze überhaupt contact met andere ouders wilde besloot ze De Wandelwagensoos te bezoeken. Dat beviel haar zo goed dat ze betrokken blééf. Zo betrokken dat ze inmiddels dus voorzitter is geworden. Suzette vind het belangrijk dat er een ontmoetingsplek blijft bestaan voor jonge ouders en hun kinderen.

Ondanks het feit dat ze nog maar een paar maanden aan het roer staat heeft ze al een duidelijke koers voor ogen. “Gastvrouwen én bezoekers moeten het gezicht worden van De Wandelwagensoos. Ik wil de kar wel trekken en aansturen, maar we moeten het samen dragen. Dan blijft het meer leven” vertelt ze. Dit principe is al terug te zien in de Facebookposts waarin wordt aangekondigd welke gastvrouw er die soosochtend aanwezig is en de badges die de gastvrouwen nu ook dragen.

Ook wil Suzette naast de gewone soosochtenden meer activiteiten organiseren. Denk aan een bezoek aan het Openluchtmuseum of Burgers’ Zoo, of een bezoek aan het blote voetenpad. “Dit kan namelijk heel vrijblijvend georganiseerd worden. Wanneer ik besluit om morgen naar de dierentuin te gaan plaats ik een oproep op bijvoorbeeld Facebook. Ouders of grootouders die kunnen en zin hebben haken dan aan.”

Verder geeft Suzette aan meer vrijwilligers te willen werven zodat De Wandelwagensoos levendiger gehouden kan worden en het werk beter verdeeld kan worden. Daarnaast is er een plan om ook te kijken naar activiteiten voor vaders. Maar ze wil vooral een frisse wind blazen in De Wandelwagensoos. “Het lijkt ons ook leuk om opa’s en oma’s te verwelkomen en meer met de ideeën van vrijwilligers, gastvrouwen en bezoekers te doen”. Over andere grote plannen kan Suzette een tipje van de sluier geven: De Wandelwagensoos is op zoek naar een nieuwe naam. De naam wordt onthuld tijdens een klein festival die in de zomer wordt gehouden.

Vond je dit bericht leuk? Sluit je dan ook aan bij meer dan 1.100 moeders uit Arnhem:

Previous post

Het griepvirus is sadistisch

Next post

Nieuw in Arnhem: zwangerschapscursus voor alleenstaande moeders

The Author

Redactie

Redactie