InterviewsOndernemende Moeders

Desirée Pelgrom-Geurts

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie vertelt Desirée over haar blog Curvacious.

Wie is Desirée, vertel eens wat over jezelf
Ik ben Desirée, 30 jaar, getrouwd en trotse moeder van dochter Shae (13 maanden). Ik ben een levensgenieter, ondernemer, perfectionist, skincare- en foundationjunkie en sushiliefhebber met een passie voor bloggen en alles wat hierbij komt kijken. Ik ben nu zo’n 12 jaar zelfstandig ondernemer, waarbij ik van een eigen administratiekantoor en webwinkel terecht kwam bij wat ik nu doe: fulltime blogger zijn.

Je werkt nu fulltime aan je website Curvacious.nl. Wat is Curvacious precies?
Curvacious (www.curvacious.nl) is een feel good blog met een persoonlijke touch over beauty, lifestyle, plussize fashion en mijn leven als ondernemende moeder.

Hoe ben je op het idee gekomen voor Curvacious.nl?
Ik ben nu zo’n 5 jaar geleden begonnen als hobby omdat er gewoonweg erg weinig te vinden was op het internet over leuke plussize mode en beauty zoals ik het graag zou zien.

Wat wil je bereiken met Curvacious, waar sta je over 5 jaar?
Ik hoop dat Curvacious.nl de komende jaren nog lekker door zal groeien en me nog meer leuke uitdagingen en ontwikkelingen zal bieden. Het klinkt misschien gek omdat het een blog is, maar er komt zo ontzettend veel meer bij kijken vanaf het moment dat je er echt je geld mee verdient. Ik vind dit hele ‘achter de schermen’ deel ook erg leuk om te doen en hou me dan ook graag bezig met en probeer mijzelf te verbeteren in fotografie, marketing en PR-kant, social media etc.

Zijn er ook minder leuke dingen aan het fulltime werken aan je website?
Minder leuke dingen? De tijdsdruk. Zoals eerder gezegd komt er erg veel kijken bij fulltime bloggen en ik denk dat het onderschat wordt dat er zo’n 70% van dit hele werk achter de schermen gebeurt, dus niet zichtbaar voor de lezers/volgers. Dit in combinatie met het moederschap wat nog redelijk nieuw is voor me, het huishouden en m’n sociale leven is best een pittige combinatie waarbij ik tijd tekort kom. Daarnaast is het een hele uitdaging om er echt van te kunnen leven aangezien het nog steeds een redelijk nieuw beroep is en je merken/bedrijven vaak nog echt moet bijspijkeren over het samenwerken met online media en je jezelf hierin regelmatig nog moet bewijzen.

Ben je een ondernemend type?
Ik ben zeker een ondernemend type en ben graag met van alles en nog wat bezig of aan het bedenken om te kunnen gaan ondernemen en doen, maar aan de andere kant ben ik ook echt wel een huismusje en vind ik het heerlijk om met m’n gezinnetje of vrienden lekker thuis te zijn om samen te koken, eten, relaxen en films te kijken.

Wie/wat is jouw inspiratiebron?
Ik haal mijn inspiratie echt uit van alles en nog wat en heb hiervoor niet echt één bron. Ik haal inspiratie uit printmedia, wat ik zie op televisie, uit een wandeling, reis of vakantie, uit een brainstormsessie met mijzelf.. Ik kom nooit inspiratie tekort, enkel de tijd om alles uit te kunnen voeren.

Welke lokale tip heb je voor Arnhemse moeders?
Ik kan andere Arnhemse moeders aanraden om gewoon eens wat vaker door de stad te wandelen met je hoofd omhoog en aandacht voor wat er om je heen is. Het zal je verrassen hoeveel leuks Arnhem te bieden heeft qua wijken, winkeltjes en mensen. Probeer eens wat vaker een praatje te maken en je vergroot zo al snel je sociale netwerk. Voor je het weet ben je zo al snel samen dingen aan het ondernemen. We zijn tegenwoordig zo gefocust op social media en onze smartphone, dat we wel eens lijken te vergeten dat er ook nog een real life sociaal leven is.

Wat is jouw grootste boodschap aan mede-moeders?
Luister naar jezelf en loop jezelf niet voorbij. Dit is namelijk een punt waarop ik mijzelf ook nog regelmatig tegenkom en dan even streng voor mijzelf moet zijn. Er is niks mis met ‘nee’ zeggen en tijd voor jezelf te maken om de dingen te doen en jezelf te ontwikkelen in wat jìj echt graag wil. Zo zal je niet alleen rustiger en gelukkiger worden en lekkerder in je vel komen te zitten, maar zal je ook merken dat het op andere vlakken allemaal net even wat beter zal gaan lopen omdat je weet wie je bent en waar je voor staat.

Bekijk de blog van Desirée via Curvacious.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews.

Previous post

Joepie de poepie! Of toch nie(t)?

Next post

Rumoer in de raadzaal

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.