StickyInterviewsOndernemende Moeders

Lotte van den Berg

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie vertelt Lotte van den Berg over Kick begeleiding.

Wie is Lotte, vertel eens wat over jezelf
Mijn naam is Lotte van den Berg, vriendin van Jeroen en moeder van Mats (4) en Livi (2). Sinds een paar weken wonen we in Sint Marten, waar we een jaar geleden een kluswoning hebben gekocht. Na maanden van verbouwen genieten we nu van het prachtige eindresultaat en de gezellige, levendige wijk.

Ik ben 10 jaar geleden begonnen met werken als leerkracht basisonderwijs en heb al op veel verschillende scholen in Arnhem lesgegeven. Sinds januari 2014 ben ik samen met Janneke Louppen Kick begeleiding gestart. Kick begeleiding helpt leerlingen in hun ontwikkeling door middel van huiswerkbegeleiding, bijles basis- en voortgezet onderwijs en de training Ik leer leren. Daarnaast sta ik momenteel ook nog 2 dagen voor de klas.

Verder hou ik erg van fotograferen, door te stad slenteren, koken en gezellige avondjes met vriendinnen.

Je bent samen met Janneke Kick begeleiding gestart, hoe zijn jullie op dit idee gekomen?
Jeroen en de man van Janneke zijn al lang bevriend en zo heb ik Janneke leren kennen. We zijn allebei de keren samen zwanger geweest en in die periode is het idee voor Kick begeleiding ontstaan. We komen beiden uit het onderwijs en deelden het gevoel iets voor ons zelf te willen beginnen op het gebied van het begeleiden van leerlingen. We begonnen te fantaseren over een eigen praktijk waar we leerlingen kunnen helpen met leren op verschillende vlakken. Het werken individueel en in kleine groepen, met veel persoonlijke aandacht is iets wat ons allebei erg aantrok. Hoe gaaf zou het zijn om te kunnen werken vanuit je eigen visie op beter leren! En nu, een jaar later hebben we onze eigen praktijk aan de Ringallee in Velp.

Waarom begeleiding voor leerlingen?
Werken met kinderen is ontzettend leuk om te doen. Een kind meer zelfvertrouwen kunnen geven door middel van bijles, begeleiding bij het maken van het huiswerk of de training Ik leer leren is zo dankbaar. We vinden het heel belangrijk dat leerlingen zich veilig voelen bij Kick zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Tijdens de bijlessen helpen we leerlingen door inhoudelijk op de stof in te gaan. Leerlingen krijgen extra uitleg en oefening bij de vakken waar ze nog hulp bij kunnen gebruiken. Kick begeleiding biedt ook huiswerkbegeleiding 5 middagen per week. Hier kunnen de leerlingen in rust hun huiswerk maken en krijgen ze hulp bij het plannen van hun werk. Dat creëert rust bij de leerlingen en thuis.

De training “Ik leer leren” is een 5 daagse training voor leerlingen van groep 8 ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs en voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die vastlopen. Plannen en organiseren, motivatie, concentratie, faalangst en het ontdekken van je leerstijl staat hier centraal.

Hoe gaat de samenwerking?
Janneke en ik vullen elkaar erg goed aan. We overleggen natuurlijk veel en plannen regelmatig tijd in om dingen met elkaar te bespreken. Natuurlijk komen er ook vaak vragen of ideeën tussendoor, dus de Whats Appjes komen en gaan eigenlijk de hele dag door. Dit gaat trouwens zeker niet alleen over zakelijke dingen. Ook foto’s van de kinderen, kleuropties voor muren in mijn nieuwe huis en leuk gescoorde kledingitems worden gedeeld!

Wat willen jullie bereiken met Kick begeleiding?
We willen heel graag nog groeien met Kick zodat er nog meer leerlingen bij ons terecht kunnen. Ook zijn we druk bezig om de training “Ik leer leren” bekender te maken. Landelijk gebeurt er ook al een hoop op dit gebied en wij proberen de ouders en leerlingen van Velp, Arnhem en omstreken te bereiken. Daarnaast hebben we natuurlijk nog een aantal interessante cursussen op onze verlanglijst staan!

Hoe houd je werk en privé gescheiden?
Werk en privé lopen soms wel een beetje in elkaar over, maar eigenlijk zie ik dat niet als een minpunt .We zitten regelmatig ook met de gezinnen samen aan tafel en onze kinderen spelen graag samen. Natuurlijk moet je er wel voor waken dat tijd met de kinderen niet te vaak verstoord wordt en dat je geen mail gaat beantwoorden terwijl je net samen aan een puzzel bent begonnen. Ook is het goed om soms even totaal iets anders te doen zodat je ook weer even kan opladen, al moet ik eerlijk zeggen dat tijd voor mezelf er ook vaak bij inschiet.

Welke lokale tip heb je voor Arnhemse moeders?
Ik heb laatst heerlijk gegeten bij “De Hoeksteen”. Goed eten in de sfeer van de jaren 50/60 aan de Trans 12, bij de markt. Ook Sugar Hill in de wijk Klarendal vind ik een aanrader. Voor leuke cadeautjes en hebbedingetjes moet je zijn bij “Bos en Heij” en de winkel “Van Mij” in de Kerkstraat in Arnhem. Voor hippe tweedehands kinderkleding ga ik vaak naar Tante Sabien in de Emmastraat in Velp

Wat is jouw grootste boodschap aan mede moeders?
Volg je hart en wees niet te streng voor jezelf!

Lees meer over Kick begeleiding op www.kickbegeleiding.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews:

 

Previous post

Feel good, look good

Next post

Arnhems festival voor fashionable moms

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.