InterviewsOndernemende Moeders

Lucienne Bredewold

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie vertelt Lucienne Bredewold over haar passie voor fotografie.

Wie is Lucienne, vertel eens over jezelf
Ik ben Lucienne Bredewold. Gelukkig getrouwd met John. Moeder van 2 kinderen een zoon van 20 jaar en een dochter van 14 jaar. Wij hebben ook nog een hond en 2 katten. Ik heb gewerkt in de gehandicaptenzorg en op kinderdagverblijven. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan Maar het ondernemen zit in mijn bloed. Ik heb een kinderboek geschreven en uitgebracht, heb een eigen winkel gehad in de stad maar fotograferen is mijn passie en loopt als een rode draad door mijn leven. Ik heb sinds 7 jaar een fotostudio aan huis en dat is echt genieten. Mijn hobby’s zijn dus fotografie, wandelen met de hond en genieten van de leuke dingen in het leven. Verder ben ik ambitieus, gedreven, perfectionistisch, gezellig, een harde werker, sociaal, leergierig, klantvriendelijk en soms een tikkeltje eigenwijs.

Waar komt je passie voor fotografie vandaan?
Vroeger fotografeerde mijn vader al vrij veel. Hij had, voor toen die tijd, een hele mooie spiegelreflexcamera. Het fascineerde mij. Mijn oom had een donkere kamer op zolder en soms mocht ik hem mee helpen. Geweldig om te zien hoe een velletje papier zich ontwikkelde tot een foto. Ik ben zelf altijd al met fotografie bezig geweest. Heerlijk om foto’s te maken en het resultaat ervan te zien. Het is voor mij altijd een uitdaging om alles zo goed en mooi mogelijk op de foto te zetten, of het nou een mens, dier of voorwerp is. Ik wil de emotie van dat moment laten zien. Het mooie aan fotografie is dat ik elke keer nog weer iets bijleer. Het staat nooit stil. Mezelf blijven ontwikkelen en nieuwe ontwikkelingen uittesten is ook een belangrijk onderdeel van mijn passie.

Wanneer besloot je om voor jezelf te beginnen en hoe ging dat?
7 jaar geleden kon ik eindelijk mijn eigen studio aan huis gaan opbouwen. De garage werd omgebouwd en de apparatuur werd aangeschaft. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel… Omdat ik nog geen klanten had moest ik een klantenkring gaan opbouwen. Dit was wel het moeilijkste van het ondernemen. Dus veel tijd gestoken in het ontwikkelen van marketing. Het ontwerpen van een logo, website laten maken, advertenties in kranten gezet, sociale media ingezet, flyers gemaakt, visitekaartjes en de auto van reclame voorzien. Netwerken is ook een belangrijk onderdeel van mijn werk en dat doe ik nu nog steeds met grote regelmaat bij diverse netwerkorganisaties. Het volgen van cursussen en workshops is voor mij geweldig om te doen. Inmiddels heb ik ook een webshop met foto gerelateerde artikelen.

Wat vind je het meest leuk aan je werk?
Redelijk saai om te zeggen dat ik alles heel erg leuk vind maar eigenlijk is het wel zo. Ik vind het heel erg leuk om klanten in de studio binnen te krijgen die het spannend vinden om op de foto te gaan. Door met klanten te praten en wat te vertellen over mij zelf zie ik klanten ontspannen en komt er een gezellige huiselijke sfeer in de studio. Hetzelfde geld voor kinderen die zijn puur zoals ze zijn. Hebben ze geen zin of moeten ze huilen is het voor mij een uitdaging om ze op hun gemak te stellen en ze toch heel mooi vast te leggen op de gevoelige plaat. Kinderen en baby’s vind ik echt fantastisch en dat heeft mede te maken met mijn pedagogische achtergrond. Ook zwangere buiken blijven mij fascineren. Niet alleen in de studio geniet ik om bezig te zijn met fotografie maar ook het bewerken van foto’s is echt een uitdaging. Het is elke keer weer anders, afwisselend en uitdagend en dat maakt dat fotografie mijn passie is. Natuurlijk is het voor mij geweldig als mijn klanten heel blij zijn met het eindresultaat. Als klanten mij mailen of bellen en mij vertellen dat ze, na het bekijken van de foto’s, ontroerd waren door het eindresultaat is dat voor mij het kersje op de slagroom.

Wat is jouw inspiratiebron?
Mensen op een zo mooi mogelijk manier op de gevoelige plaat vastleggen. Een mooie herinnering maken. Onafhankelijk zijn en ook nog mijn passie kunnen uitoefenen.

Hoe combineer je je werk met het moederschap?
Dat is bij mij echt ideaal. Ik werk aan huis dus ben er eigenlijk altijd. Mocht er wat aan de hand zijn ben ik dus in de buurt. Ik plan mijn fotoshoot zoveel mogelijk rond de tijden dat het niet ten koste gaat van het gezinsleven. Daarnaast zijn mijn kinderen al heel erg zelfstandig dus dat maakt het wel gemakkelijker. Mijn dochter helpt mij regelmatig met test fotoshoots in de studio. Dan heeft zij ook weer nieuwe foto’s van zichzelf en die kan ze dan ook weer gebruiken. Moeder dochter tijd dus een win-win situatie. Ik zorg voor de balans tussen werk en privé en ik geniet van beide.

Welke lokale tip heb je voor Arnhemse moeders?
Ga regelmatig netwerken bij diverse netwerkorganisaties er zijn er heel veel in de buurt die gratis zijn. Het is heel nuttig en ik leer er veel van. Maak gebruik van de vele sociale media pagina’s en plaats regelmatig iets leuks en/of nieuws op je sites.

Wat is jouw grootste boodschap aan mede-moeders?
Een goede balans tussen je werk en je privé leven. Jezelf blijven ontwikkelen en genieten van wat je doet.

Bekijk de website van Lucienne via www.happy2cu.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews.

 
Prenatal mama mazzel dagen 468x60

Previous post

PR bij de Wandelwagensoos

Next post

Brief aan mijn eerste kind

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.