InterviewsOndernemende Moeders

Nanka

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie is Nanka aan het woord.

Wie is Nanka, vertel eens over jezelf.
Ik ben Nanka, 29 jaar, moeder van Lily (3 jaar), in verwachting van de 2e, ruim 9 jaar gelukkig met mijn man Roger en wij wonen ook bijna net zo lang in Arnhem. Ik ben afgestudeerd als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb een aantal jaren als invalkracht gewerkt in het onderwijs, maar het is mij helaas niet gelukt om hier een vaste baan in te kunnen vinden. In 2010 ben ik naast mijn werk als leerkracht begonnen als gastouder. Toen ik in 2011 in verwachting raakte heb ik samen met mijn man besloten om thuis te blijven, zodat ik voor onze dochter kon zorgen. Toen ze een half jaar oud was ben ik gaan werken als gastouder aan huis en dit doe ik nu nog steeds.

Je hebt een website opgericht: ouderwijsheid.nl. Hoe ben je op dit idee gekomen?
In het begin van 2014 ben in begonnen met www.ouderwijsheid.nl Het is een website over alles wat te maken heeft met kinderen, ouders en opvoeding. Ik ben op dit idee gekomen, omdat ik als ouder regelmatig tegen dingen aanliep. Wanneer begin je met een fruithapje? Wat is een goed dagritme? Wat doe je tegen krampjes? etc. Nu kun je deze vragen natuurlijk ook bij het consultatiebureau neerleggen, maar is het niet veel handiger om het aan ervaren ouders te vragen? Alleen waar ontmoet je die dan? Ik ben begonnen met schrijven over mijn ervaringen als moeder en gastouder en ik probeer hierin ook wat informatie voor mijn lezers te verzamelen, zodat zij er ook nog wat aan hebben.

Wat wil je bereiken met Ouderwijsheid.nl?
Ik hoop dat ik op Ouderwijsheid mijn ervaringen als moeder, gastouder en leerkracht kan delen en daarbij is het natuurlijk ook hartstikke leuk om tips en tricks van andere ouders terug te krijgen. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik het schrijven en wisselen van gedachten met bedrijven ook erg leuk vind, dus wie weet wat het in de toekomst mag brengen.

Wat doe je nog meer naast Ouderwijsheid.nl?
Naast Ouderwijsheid werk ik op de dinsdag tot en met vrijdag als gastouder aan huis. Ik vang momenteel twee kindjes op. Een jongetje van bijna 2,5 en een meisje van 1,5 jaar. Daarnaast is mijn dochter van 3 jaar natuurlijk ook aanwezig. Eind september krijg ik nog een jongetje van dan 3 maanden erbij voor de opvang. In december wordt ons tweede kindje geboren en in maart volgend jaar krijg ik er nog een jongetje van dan 8 maanden. Een leuke, maar vooral gezellige drukte waarbij de kinderen lekker met elkaar kunnen spelen.

Hoe combineer je je werk voor de website en als gastouder met je gezin?
Het combineren van de website, het gastouder zijn en mijn gezin is niet altijd even gemakkelijk, maar het lukt tot dusver best aardig. Ik werk op de dinsdag tot en met vrijdag als gastouder. Het weekend is er de meeste tijd voor mijn gezin en het huishouden en in de vroege ochtend, ’s avonds en vooral op de maandag heb ik tijd om aan Ouderwijsheid te werken. Het is af en toe wel goed plannen, maar ik heb gelukkig een hele lieve man die mij zoveel mogelijk probeert te helpen met alles.

Wie of wat is jouw inspiratiebron?
Mijn dochter is mijn grootste inspiratiebron. Door haar leer ik de fijne kneepjes van het moederschap en loop ik natuurlijk ook regelmatig tegen nieuwe dingen aan. Daarnaast maak ik als gastouder ook het nodige mee waardoor ik regelmatig inspiratie krijg voor het schrijven van artikelen.

Wat is je lokale tip aan Arnhemse Moeders?
Mijn tip voor andere Arnhemse Moeders is dat Arnhem een stad is waar genoeg te doen is om je met de kinderen te kunnen vermaken. Bij mooi weer zijn er leuke kinderboerderijen/speeltuinen zoals:

• Stadsboerderij Presikhaaf
• Stadsboerderij de Korenmaat
• Speeltuin de Leuke Linde in Klarendal
• Speelhal Ballorig

Ook heeft Arnhem drie mooie bibliotheken:

• Kronenburg
• Presikhaaf
• Rozet (centrum)

Wij komen regelmatig in Kronenburg en het centrum en onze dochter vindt het ontzettend leuk om er te spelen. Daarnaast is het ook nog eens heel leerzaam om boekjes mee te nemen voor je kind. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Welke boodschap/les zou je andere moeders mee willen geven?
Wat ik als laatste zou willen meegeven aan alle moeders die dit lezen is dat je zoveel mogelijk moet genieten van de kleine dingen, want de tijd vliegt voorbij als je kinderen hebt. Het eerste lachje, de eerste stapjes, de eerste woordjes, de eerste schooldag etc. Onze dochter is inmiddels alweer 3 jaar en volgend jaar sta ik voor het eerst als moeder op het schoolplein. Waar zijn die jaren gebleven… Het is af en toe ontzettend vermoeiend met kinderen, maar ik kan onwijs genieten van hun eerlijkheid, oprechtheid en de liefde die ze kunnen geven.

Sluit je aan bij meer dan 800 moeders uit de regio: like Arnhemse Moeders op Facebook!

 

Previous post

Kinderparadijs Malkenschoten

Next post

(bio)logisch shoppen bij Mimint

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.