InterviewsOndernemende Moeders

Dorien Stoll

Dorien Stoll Arnhem

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze eerste editie vertelt Dorien over haar boek en andere ambities.

Wie is Dorien, stel jezelf eens voor.
Ik ben Dorien Stoll, Moeder van 2 zoons, Tobias van 5 en Bastian van bijna 2. Ik ben zoals ik mezelf wel eens noem huisvrouw-met-een-missie. Ik ben niet zo goed in huishoudelijke taken maar des te leuker vind ik het om vanalles te organiseren. Dit alles in wijkverband, van koffieochtenden tot Halloween kinderdisco’s, alles komt voorbij.

Nadat mijn poging tot het runnen van een webwinkel eind vorig jaar spaak liep ben ik mezelf nu opnieuw de vraag aan het voorleggen wat ik wil gaan doen in 2015. Op dit moment ben ik drukker dan ooit met beide kinderen dus ik neem even mijn rust en bedenk waar mijn mogelijkheden liggen

Je hebt een boek geschreven: Zakcentje. Hoe ben je op het idee voor Zakcentje gekomen?
Zakcentje is een boekje dat ontstaan is uit een facebookpagina. Hierop gaf ik samen met drie andere dames tips om direct geld te verdienen. Door onze drukte thuis hield dit op en het idee van het boekje werd geboren. Alle ideeën van de pagina en nog veel meer in een boekje.

Wat wil je bereiken met je nieuwe boek?
Het boekje is tot nu toe zeer positief begonnen. Ook instellingen als de voedselbank, werkgroep armoedebestrijding en TV13 hebben het opgepakt. Ik zou het ontzettend gaaf vinden als het succes zou worden. Niet om geld te verdienen maar om de doelgroep -mensen met en klein budget- een stukje op weg te helpen.

Hoe combineer je jouw projecten/werk met het moederschap?
Dat is wel eens lastig, zoals met alle projecten. Gelukkig gaat de oudste inmiddels naar school, waar hij het erg naar zijn zin heeft. De jongste slaapt nog 1 maal op een dag en dit doet hij vaak in de ochtend. In deze uurtjes heb ik dus even tijd voor mijzelf. Ook heb ik een lieve man die als het even kan de zorg op zich neemt. Hij werkt in ploegen dus is met regelmaat overdag thuis.

Heb je een advies/tip voor (aanstaande) moeders die in de omgeving van Arnhem wonen?
Kijk eens in je eigen wijk wat er voor moeders en kinderen georganiseerd word. Soms kun je gratis of tegen een kleine vergoeding leuke dingen doen met je kindje. Denk aan koffie- of informatie-ochtenden. Babymassage, muziek op schoot, knutselmiddagen. Via de wijkkrant of facebookgroep uit jouw wijk vind je mogelijk meer informatie

Wat is je gouden tip voor ambitieuze moeders?
Laat het niet bij ideeën. Ze zeggen wel eens; leef je dromen. Sommige dromen hoeven helemaal niet groots te zijn. Heb je een idee, ga er mee aan de slag. Informeer in je omgeving wie je kan helpen en ga ervoor!

Het boek van Dorien is te koop via Bravenewbooks.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews.

 

Previous post

Wintereditie Arnhemse Geluk’s Ring

Next post

Mom In Balance nu ook in Duiven, Zevenaar en Westervoort

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.