InterviewsOndernemende Moeders

Esther

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie vertelt Esther over haar webwinkel Its a Wrap.

Wie is Esther?
Als mensen mij vragen hoe het gaat antwoord ik altijd hetzelfde. Ik vraag me soms wel eens af waarom mensen het überhaupt nog vragen, zal vast een vorm van beleefdheid zijn. Met mij gaat het altijd goed en ik ben altijd druk. Ik ben getrouwd met Maarten en moeder van twee kinderen, een vierjarige kleuterjongen Siem en een tweejarig peutermeisje Fem. Ik werk 3 dagen en een aantal avonden als trainer en begeleider binnen zorginstellingen en bij de brandweer. Daarnaast schrijf ik artikelen voor het blad over bewust ouderschap: Houvast Magazine. Ik schrijf columns voor Arnhemse Moeders. Samen met een goede vriendin run ik sinds januari ook It’s a Wrap. Een webshop met artikelen over ouderschap zoals draagdoeken en handgemaakte moeder-kind kettingen.

Wat betekent het moederschap voor jou?
Moederschap ervaar ik als een zoektocht naar jezelf en naar de kern van wat je belangrijk vindt. Mijn kinderen zijn opgroeiende individuutjes die ik door de wereld wil leiden. Ik wil ze laten zien welke mooie dingen er zijn en ze wapenen tegen de minder mooie dingen. Ik ervaar moederschap als allesomvattend, zowel extreem genieten als heftig tegen je eigen grenzen aanlopen. Terwijl ik me druk maak over het vormen van mijn kinderen vorm ik tegelijkertijd -per ongeluk- ook mijzelf als mens.

Wat is It’s a Wrap?
It’s a Wrap is ontstaan uit de liefde voor het dragen van mijn kinderen. Een liefde die ik deel met Sonja, de vriendin die samen met mij It’s a Wrap vormt. Het is ontstaan uit de wens dat het dichtbij houden van je kindje voor iedereen bereikbaar moet zijn. Sonja en ik hebben samen de Sprookjes-Doek ontwikkeld en recent is ons tweede ontwerp over de vier seizoenen “Vivaldi” geweven. We helpen momenteel twee andere duo’s om hun droomontwerp op draagdoek te krijgen. Daar houden we ons mee bezig: het verwezenlijken van onze eigen dromen, het ondersteunen bij die van anderen en het verspreiden van de liefde voor dragen. Onze visie is dat iedere ouder daarin zijn eigen keuze moet maken en gevoel moet volgen. Wat wij kunnen bieden zijn mooie doeken om het dragen aantrekkelijker te maken.

Hoe combineer je je werk en de webwinkel met het moederschap?
Hard aanpoten, ik kan het niet anders zeggen. In de verloren uurtjes ’s avonds, tijdens slaapjes of even tussendoor bekijk ik mijn e-mail en werk ik de website (www.itsawrap.nl) bij. Sonja en ik wonen niet naast elkaar dus we overleggen veel tussendoor via Facebook. We hebben niet de ambitie om hier rijk mee te worden gelukkig. We houden het behapbaar en overzichtelijk en zien dit echt als een hobby waar we erg van genieten.

Heb je een advies voor (aanstaande) moeders die in de omgeving van Arnhem wonen?
Ik heb er twee. De eerste is denk ik voor alle moeders: laat je niet gek maken. Volg je hart. Jij bent moeder, dat maakt dat niemand anders je kindje zo goed kent als jijzelf. Wat anderen ook zeggen of vinden, doe wat voor jou het beste voelt. We kunnen het elkaar als moeders onderling best zwaar maken. Er wordt geroddeld, gewezen en op internet kun je jezelf helemaal gek maken met alle meningen die er te vinden zijn. Blijf dicht bij jezelf en vergeet vooral niet te genieten van het moois wat moederschap te bieden heeft.

De tweede is voor de Arnhemse moeders. Wanneer je het leuk vindt om bezig te zijn met moederschap en het daar over te hebben zou ik je aanraden te kijken of je de Wandelwagensoos kunt bezoeken en online je aan komt sluiten bij de Facebook groep: “Draagmama’s en natuurlijk ouderschap Elst (gld) en omgeving!”

Wat is jouw gouden tip voor ambitieuze moeders?
Doe het niet! Haha, onzin natuurlijk. Maar denk er wel goed over na. Ik denk dat iedereen energie krijgt van het volgen van zijn passies en als dat tijd kost dan is dat vaak best in te plannen. Wanneer je dat realiseert zou ik zeggen: ga ervoor!

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews.

 

Previous post

Dorien

Next post

Lichtje in het donker

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.