InterviewsOndernemende Moeders

Linda Walters

Linda WaltersIn de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze eerste editie vertelt Linda Walters over haarzelf en haar webwinkel Dartels.

Wie is Linda, vertel eens wat over jezelf?
Ik ben moeder van Isaac (mei 2013), woon in Arnhem en heb een eigen bedrijf in handgemaakte baby- en kindercadeaus: Dartels. Sociaal bewogen en actief in de wijk Elderveld. Verder ben ik een open, ondernemende zelfstandige vrouw: momenteel focus ik me op het herontdekken van mijzelf.

Je hebt een eigen webwinkel Dartels. Hoe ben je op dit idee gekomen?
Dartels vloeit voort uit eigen ervaring en passie voor handwerken. Als kind was ik al erg creatief. Toen ik 12 was zat ik al op naailes en maakte ik sieraden. Ik verhuisde toen naar het buitenland, waar ik zelfgemaakte kettinkjes verkocht op een lokale markt. Toen mijn vriendin een kindje kreeg wilde ik haar iets geven wat ik zelf had gemaakt. Ik kreeg zoveel leuke reacties op het zelfgemaakte cadeau, wat mij motiveerde om ermee door te gaan.

Dit is inmiddels vorm gegeven in mijn bedrijf Dartels. Ik heb nu een collectie maar maak ook cadeaus op bestelling. Ik vind het belangrijk dat de cadeaus praktisch en bruikbaar zijn: over alle artikelen is goed nagedacht. Neem bijvoorbeeld mijn slofjes. Die kunnen in de was, hebben een hoog boortje en vetertje (zodat kindjes ze zelf niet uittrekken) en maak ik op verzoek met anti-slip onder het zooltje. Ik heb een klein proefkonijntje thuis dus alle artikelen zijn goed getest!

Wat wil je bereiken met Dartels?
De liefde die ik voel bij het maken van producten wil ik graag overbrengen. Ook wil ik mensen meer meenemen in het proces ‘achter’ de handgemaakte cadeaus. Iets ambachtelijks wordt vaak veel eerlijker geproduceerd dan massaproductie in een ver land. Daarnaast wil ik echt bijdragen aan het moderniseren van het imago van handwerken. Het wordt te vaak nog geassocieerd als iets wat alleen oma’s doen: dat is al lang niet meer zo.

Hoe combineer je je werk met moederschap?
Het blijft altijd een balans zoeken en keuzes maken. Je houdt 10 ballen in de lucht. Af en toe valt er één. Die gooi je weer omhoog en je gaat weer verder. De ene keer werk je, de andere keer ben je bij je kind.

Heb je een advies voor (aanstaande) moeders die in de omgeving van Arnhem wonen?
Praktisch gezien is de informatiedag in Rijnstatie is altijd goed om te bezoeken tijdens je zwangerschap. En verder: laat je niet gek maken. Er komt zoveel op je af. Denk nuchter na, dan komt alles goed!

Wat is jouw gouden tip voor ambitieuze moeders?
Als je ergens in gelooft: zet vooral door. Laat je niet gek maken door wat andere mensen denken en vinden. Bedenk dat je met gezond verstand al heel ver komt.

Bekijk Linda’s handgemaakte producten op Dartels.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews.

 

Previous post

Met de Wandelwagensoos naar de Negenmaandenbeurs

Next post

What's new #2

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.