InterviewsOndernemende Moeders

Marjolein

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie vertelt Marjolein over haar werk als draagdoekconsulente en webwinkels. 

In het kort, Marjolein van de Laak
Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (’10 &’12) en woon in Arnhem sinds zo’n 5 jaar. Sinds 2011 heb ik de webwinkel Liever Hip en in 2014 ben ik ook gestart als draagdoekconsulente ( Liever Wij)

Hoe ben je erop gekomen om een eigen webwinkel te beginnen en draagdoekconsulente te worden?
Voor ik kinderen kreeg was ik al als zelfstandige werkzaam. Ik ben afgestudeerd als dramatherapeut , een heel mooi vak maar waarin je wel zelf je werk vaak moet creëren. Na mijn studie heb ik dramalessen gegeven en ook mijn eigen praktijk Fabula gehad. In 2009 verhuisden wij naar Arnhem en werd ik kort daarna zwanger van mijn eerste kindje. De praktijk hier weer opzetten kwam daardoor op een laag pitje. Dat vond ik ook wel prima, had ik ook meteen meer tijd als de baby er zou zijn. Dat bleek geen overbodige luxe, de oudste huilde heel erg veel de eerste maanden en wilde alleen maar bij mij zijn. Zelf had ik ook vrij lang nodig om te herstellen dus was het fijn om gewoon lekker thuis te kunnen zijn.
Na bijna een jaar full time thuis begon het toch wel wat te kriebelen om ook weer meer dan mama te zijn en mijzelf verder te ontplooien. Een webwinkel leek ideaal om te combineren met het moederschap. Liever Hip werd geboren en ik begon met de verkoop van kinderkleding. Welke moeder vind het nu niet leuk om al die schattige baby en kinderkleding te kopen?

In 2012 werd mijn tweede zoontje geboren, tijdens die zwangerschap had ik mij al meer verdiept in draagdoeken. Bij mijn oudste was dragen in een doek al vaak de redding geweest om hem te kunnen troosten, en het leek mij bij een 2de kindje nog veel meer voordelen te hebben. Vanaf zijn geboorte heb ik hem veel gedragen, daar genoten wij beide van. Een passie was geboren en ik leerde steeds meer over dragen. Vrienden en kennissen vroegen mij regelmatig ook om advies wat ik erg leuk vond om te doen. Om meer kennis op te doen heb ik begin 2014 de opleiding tot draagconsultent gevolgd en is Liever Wij ontstaan. Na een paar jaar in de kinderkleding heb ik toen ook meteen een doorstart gemaakt met Liever Hip. Als moeder en gezin waren wij letterlijk gegroeid maar ook met de kennis mogelijkheden van wasbare producten zoals luiers en maandverband. Dit sluit ook beter aan goed aan bij dragen en natuurlijk ouderschap.

Wat wil je bereiken met Liever Wij en Liever Hip?
Het afgelopen jaar heb ik al heel veel ouders mogen helpen met het dragen van hun kindje. Het geeft veel voldoening om een consult af te sluiten met een heel tevreden slapende baby in de doek bij zijn vader of moeder. Ik vind het heel fijn dat ik ouders kan helpen hierbij , en als ik zie hoe ouders met een grote glimlach van oor tot oor genieten van het dragen van hun kindje dan geniet ik ook. Eind vorig jaar ben ik weer verder gaan verdiepen in het dragen en heb ik ook de vervolgopleiding deel 2 afgerond. Hiermee heb ik mij nog verder ontwikkeld en ook kennis van dragen in specifieke situaties zoals dragen met beperkingen bij het kind ( kindje met spreidmiddel, hoge of lage spierspanning , klompvoetjes etc.)of zelfs dubbeldragen wat erg handig kan zijn bij een tweeling. Ook hoop ik ouders die zelf een beperking hebben nog beter te helpen. Want of je nu rugproblemen hebt of in een rolstoel zit er is veel mogelijk om toch je kindje te dragen. Een uitdaging om samen met deze ouders te kijken hoe dit het fijnste kan. Ook zal ik workshops gaan geven en is de verhuur van dragers en doeken uitgebreid. Genoeg leuke plannen dus.

Ook de webshop hoop ik verder uit te gaan breiden met nog meer wasbare producten. De eerste wasbare luiers zijn nu al te bestellen. Een leuke uitdaging ia ook om meer bekendheid te geven over deze producten. Zo geef ik binnenkort bij de wandelwagensoos ook voorlichting over menstruatiecups.

Hoe combineer je het werk als draagdoekconsulente en de webwinkel met het moederschap?
Mijn werk combineren met het moederschap is vaak echt een uitdaging. Mijn jongste gaat nog niet naar school en daarom moet ik ook veel werk tussendoor, in de avonden en het weekend doen. Als zelfstandige houdt je werk ook eigenlijk nooit op. Dat is regelmatig echt een kwestie van goed plannen en een balans vinden om ook genoeg tijd en aandacht te hebben voor mijn kinderen.

Heb je een advies voor (aanstaande) moeders die in de omgeving van Arnhem wonen?
Er is steeds meer te doen in Arnhem, zo heb ik zelf veel contacten opgedaan bij de wandelwagensoos waar je veel (aanstaande) moeders kunt ontmoeten. Er worden leuke workshops gegeven en ook ik als draagconsultent en ondernemer ben er regelmatig te vinden. Binnenkort geef ik dus ook daar informatie over menstruatiecups.

Wat is jouw gouden tip voor ambitieuze moeders?
Ga er voor!! Het is vaak wel hard werken maar het geeft ook zoveel voldoening als je eigen bedrijfje groeit en lekker loopt. Investeer in je netwerken, maak tijd vrij om andere moeders te ontmoeten. Iedereen heeft zijn eigen expertise en talenten en daar kan je gebruik van maken. Sociale media zo als Facebook is ook een heel goede plek om te netwerken.

Bezoek de websites van Marjolein via lieverwij.nl en lieverhip.nl 

Previous post

Tijdelijke woning gezocht

Next post

Bootcamp, dat wil ik ook wel eens proberen!

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.