InterviewsOndernemende Moeders

Maud Besselsen

Interview Maud BesselsenIn de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie vertelt Maud Besselsen over haar modellenbureau De Modelfabriek.

Vertel eens over jezelf…
Maud Besselsen 30 jaar, ik woon samen met mijn vriend Jobert in het Arnhemse Sonsbeekkwartier. Ik heb een dochter van 5 jaar, Merle en een zoontje van 4 maanden, Filip. Wij vinden het allemaal heerlijk om in Sonsbeek “onze achtertuin” te wandelen, borrelen etc. Ik geniet van het leven, hou van stedentrips en strand. Een lang weekend per jaar met zijn tweetjes en de andere vakanties met het gezin.

Ik zorg graag voor iedereen, als mijn gezin gelukkig is ben ik dat ook. Daarnaast vind ik creatief bezig zijn erg leuk, maar daar heb ik op het moment weinig tijd voor. Fotograferen en schilderen zijn favoriet. Mode is ook echt een ding, super gezellig om een dagje te winkelen, maar ook online is het fijn.

Je hebt een eigen modellenbureau De Modelfabriek, wat doe je precies?
De Modelfabriek is een modellenbureau in Arnhem. De Modelfabriek levert frisse commerciële modellen voor zowel fotografie als filmproducties. De modellen ken ik vrijwel allemaal persoonlijk zodat ik zeker weet dat ze prettig zijn om mee samen te werken op de set. Dat vind ik erg belangrijk aangezien je met het model maar ook met de klant een langdurige samenwerking wil aangaan. Het model is vaak een belangrijk onderdeel van een project, kwaliteit leveren is dus erg belangrijk. De Modelfabriek heeft een frisse uitstraling en de naam is Nederlands. Dat nuchtere Hollandse is ook wat ik aanbied qua modellen, no nonsense.

Waarom een modellenbureau?
Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben bij een groot productiehuis was het tijd voor een volgende stap. Ik wilde graag voor mijzelf beginnen en door de opgedane ervaring als castingdirector was dit een logische keuze. Ik vind het heerlijk om te organiseren en te plannen. Het contact met de klant maar ook het contact met het model te hebben en dan voor beide te bemiddelen voor een zo goed mogelijke deal. En dat heeft niet alleen met prijs te maken maar ook met het vinden en aanbieden van het juiste gezicht. Daarnaast zitten de meeste modellenbureaus in de Randstad, in de regio Arnhem zit niet veel dus ook dat hielp mee met het maken van de beslissing.

Wat wil je bereiken met De Modelfabriek?
Ik wil De Modelfabriek de komende jaren uitbreiden tot een nog beter lopend bureau. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk mooie opdrachten te doen voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers en daarnaast zoveel mogelijk mooie gezichten aan te trekken om het bestand te optimaliseren. Het plezier en enthousiasme behouden is het aller belangrijkste, maar dat zit wel goed!

Wat zag je als de grootste uitdaging toen je startte met De Modelfabriek en hoe heb je die getackled?
De modellenwereld speelt zich vooral af in het westen. Daar zitten de meeste productiehuizen en modellenbureaus. Het is dus lastig om als startend bureau ergens tussen te komen. Het is dus van belang om altijd te blijven netwerken en je gezicht te laten zien. Dit in de omgeving, maar ook in de randstad en niet onbelangrijk op social media. Het is van essentieel belang om je klanten zelf op te zoeken en te benaderen. Je moet investeren in een relatie. Het kan soms zijn dat een berichtje op linked-in een half jaar later ineens een opdracht oplevert.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?
Ik sta om 6.30 uur op, dan gaat Merle naar school en Filip naar bed of naar de oppas. Ik heb dan tijd om mijn mail door te nemen. Eventuele binnengekomen opdrachten na te bellen etc. En daarna verschilt het per dag. Er kan zomaar een opdracht binnenkomen waar je dan een modelvoorstel voor gaat maken of prijs en informatie aanvragen. Zo niet, ben ik actief aan het netwerken, of de site aan het optimaliseren (nieuwe modellen en berichten plaatsen) etc.

Hoe combineer je je werk en met het moederschap?
Dat gaat eigenlijk heel erg goed. Als zelfstandige kan je zelf je tijd indelen. Daarnaast zijn er lieve opa’s en oma’s die af en toe oppassen. Merle gaat al naar school dus dat geeft ook rust. Ik vind het ook helemaal niet erg om ’s avonds om 20.00 uur nog een paar uur achter de laptop te gaan zitten om bepaalde dingen af te maken zodat je overdag genoeg tijd overhoud om te knuffelen en dingen te ondernemen met de kinderen.

Welke lokale tip heb je voor Arnhemse moeders? 
Dat zijn er eigenlijk best veel. Mocht je het idee hebben om voor jezelf te beginnen, altijd doen! Wanneer je iets niet probeert weet je ook niet of het kans van slagen heeft.

Qua eten en drinken is de Witte Villa onze hotspot, ook Graave eten & drinken is heel leuk, en ontbijten bij Touche houden we er in.

Wat is jouw grootste boodschap aan ambitieuze moeders?
Genieten van de kinderen en een carrière gaan heel goed samen. Probeer vooraf duidelijk te stellen voor je zelf wat je wil en zoek een juiste balans, zodat het één niet ten koste gaat van het ander.

Meer over De Modelfabriek vind je op www.demodelfabriek.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews.

 

Previous post

What's new #2

Next post

Mariska Kool

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.