InterviewsOndernemende Moeders

Monique & Marijn

marijn en moIn de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie interviewen we Marijn en Monique van Zwangerschapscadeau Arnhem. 

Wie zijn Marijn en Monique, stel jezelf eens voor.
Wij zijn 2 eigenwijs ondernemende moeders met een eigen bedrijf. Marijn heeft een webshop (saynomorewebshop sinds 2006) in het bedrukken van kleding, geboortestickers, kraampakketten en muurstickers. En mo! (Monique) is grafisch vormgever en ontwerpt in die hoedanigheid geboortekaartjes (websites, huislijnen etc) (itsamodesign.nl).

Marijn Ruhé is 42 jaar en moeder van 4 kinderen (3 eigen zonen (17, 12 en 2 jaar oud) en 1 bonus zoon (13jaar)) Samen met Marco en de kinderen wonen we sinds 2008 in Arnhem Schuytgraaf. Al onze werkzaamheden rondom de webshop doen we vanuit ons eigen huis/kantoor.

Monique van der Steen is 46 jaar, getrouwd met Vincent en moeder 2 kinderen (een zoon en dochter van 15 en 8 jaar). Wij wonen ook in Schuytgraaf en mo! werkt ook vanuit huis.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Via een advertentie in een vakantiepaspoort van Jeugdland zijn we met elkaar in contact gekomen. Mo mailde mij en stelde zich voor, we zijn inmiddels vele koppen thee en minstens net zoveel leuke ideeën verder. We kwamen er achter dat we elkaar behoorlijk konden versterken, als zzp-er heb je geen collega’s en we vonden in elkaar een sparringpartner. Onze werkvelden overlappen elkaar voor een deel. Zo maakt Mo hele leuke geboortekaartjes en maak ik daarbij een mooie geboortesticker of maakt Mo een compleet nieuw logo en beletter in daarmee de auto en bedruk ik de bedrijfskleding. Als ik er even niet uit kom met de computer is Mo ook een hele handige vraagbaak… een echte collega dus!

Hoe zijn jullie op het idee voor Zwangerschapscadeau Arnhem gekomen?
Tijdens een lekker kopje thee klaagde ik er over dat ik stickers zag hangen in de wijk en ze niet bij mij gekocht waren. Ik baalde ervan dat ik elke dag door heel Nederland stickers verstuur maar dat de mensen om de hoek mij kennelijk niet altijd weten te vinden. Hoe we daar nou eens voor konden zorgen dat mensen in je eigen wijk, buurt, woonplaats je kunnen vinden…. Tja en toen kwam Mo met het idee van een cadeau voor zwangeren.

Wat willen jullie bereiken met Zwangerschapscadeau Arnhem?
We waren uiteraard niet de enige die tegen dit “probleem” aan liepen. Er waren meer zzp –ers in Arnhem die ook meer naamsbekendheid wilde hebben. Ons doel: we willen dat mensen weten wie we zijn en wat we kunnen. Samen proberen we dat met het Zwangerschapscadeau Arnhem te doen.

Hoe gaat het nu met Zwangerschapscadeau Arnhem?
Het idee ontstond in oktober 2014, nou hebben Mo en ik alle twee de vervelende eigenschap dat we als we iets leuks bedenken het eigenlijk gisteren al af willen hebben. Dat gaat natuurlijk niet altijd zo snel, we hebben inmiddels 10 ondernemers die daadwerkelijk participeren in het zwangerschapscadeau. Mo heeft de website gemaakt en de flyer ontworpen. Ik zorgde voor de dozen en regelde met de deelnemers dat er cadeautjes en flyers werden ingeleverd. We hebben inmiddels sinds december 2014 alles klaar en is de site ook open gegaan voor mensen om te bestellen. Binnen 1 week waren er al 25 zwangerschapscadeautjes uitgedeeld.

Mensen reageren heel enthousiast, laatst kwam er zelfs iemand de doos ophalen en gaf mij er een doos merci voor terug. Heel lief. We hopen dat iedereen blij is met dit gratis cadeau. Het is een veelzijdige box met diverse leuke cadeautjes en informatie over de bedrijven die deze cadeautjes geven.We zijn nu weer bezig met nieuwe ondernemers uit Arnhem en omstreken, zo wordt het zwangerschapscadeau alleen maar leuker en veelzijdiger.

Jullie hebben beiden een eigen bedrijf en hebben initiatief genomen voor Zwangerschapscadeau Arnhem. Hoe combineren jullie het werk met het moederschap?
Tja wat zal ik zeggen, het is best wel eens kunst en vliegwerk. Ik maak lange dagen aangezien ik er ook voor de kinderen wil zijn. Ik sta ook nog 2 dagen in de week voor de klas, werk elke dag voor mijn eigen zaak en tussen de bedrijven door deel ik de zwangerschapscadeautjes in en maak in de nieuwe pakketten. Het zijn lange dagen, vrijdagavond werk ik niet, dan zitten we met het hele gezin met chips op de bank voor de tv. Maar het geeft wel heel veel voldoening om zelfstandig ondernemer te zijn. Dingen ontwerpen en maken voor mensen, blije gezichten als ze het resultaat zien, ja daar word ik trots van en dat maakt het zeer de moeite waard. Ook voor mo! is het veel kunst- en vliegwerk, een druk bedrijf en een gezin. Maar het is ook echt super leuk om allemaal te doen. Nee zeggen is best lastig.

Hebben jullie een advies/tip voor (aanstaande) moeders die in de omgeving van Arnhem wonen?
Geniet van je zwangerschap, beleef hem bewust en kijk goed om je heen, in je eigen wijk, woonplaats zijn heel veel leuke activiteiten, cursussen, etc. En uiteraard nodigen we jullie allemaal uit om een gratis zwangerschapscadeau te bestellen.

Wat is jullie gouden tip voor ambitieuze moeders?
Geloof in je zelf en leef je dromen! Volg je gevoel en je moederinstinct, altijd! In de liefde, in je werk, met je kinderen, in je leven.

Zwangerschapscadeau Arnhem is gratis te bestellen via de website.

Previous post

to-do lijstjes

Next post

Moeder-vlekken

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.