InterviewsOndernemende Moeders

Sophie Ebeling Koning

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewen we ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. In deze editie is Sophie Ebeling Koning aan het woord.

Wie is Sophie, vertel eens over jezelf.
Mij kom je tegen op straat, op de fiets of in de tuin. Ik ben creatief, mensgericht en eigenwijs. Ik doe meestal vanalles tegelijk en geniet van maken en buiten zijn. Werken doe ik het liefst intuïtief en ik wil mensen bij elkaar brengen. Sociaal Psycholoog ben ik in hart en nieren. Zorgzaam ben ik voor de mensen om mij heen

Je bent onlangs begonnen in creatieve dagbesteding en coaching: Hoe ben je op dit idee gekomen?
Ik ben gaan doen wat ik nuttig en leuk vind. Omkijken naar elkaar, aandacht hebben voor iemands individualiteit en op originele wijze de ander in beweging helpen komen. Ik werk 1-op-1 bij mensen thuis, maak graag (samen) dingen met mijn handen en ben geïnteresseerd in persoonlijke geschiedenissen. Ik wil gezellige ervaringen met elkaar opdoen. Ik sta open voor de vragen die op mij afkomen.

Wat wil je bereiken met je eigen onderneming, waar sta je over 5 jaar?
Tegen die tijd heb ik een aantal vaste klanten met wie ik geweldige dingen (mee)maak. Maken en coachen zijn op natuurlijke wijze met elkaar verweven geraakt en leveren mooie resultaten op. Daarnaast organiseer ik vrolijke projecten op het snijvlak welzijn, kunst en cultuur. Mijn illustraties hebben hun weg gevonden en vrolijken her en der de boel op.

Welke uitdagingen ben je tegen gekomen toen je voor jezelf begon?
Mijzelf kwam ik tegen en een aantal formaliteiten die vooraf zó onaantrekkelijk zijn, als de boekhouding bijhouden. Eenmaal bezig viel het wel mee, de tip is dus gewoon maar doen daarna komt al het leuke.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Precies doen wat ik leuk vind en gaandeweg kunnen bijsturen en verfijnen. Contact met de ander krijgen en van betekenis voor elkaar zijn. Iets moois laten ontstaan. Ik krijg de kans om dagelijks met mensen te praten over wat ik doe en wil doen. Alles wat ik bereik geeft me een goed gevoel.

Je werkt nog aan een project in Alteveer, vertel daar eens meer over?
Project Buurtkracht heeft aan alle buurtbewoners van 55 jaar en ouder in Alteveer en Cranevelt gevraagd wat zij aan activiteiten in de buurt zouden willen doen. Met een aantal ondernemers in de buurt vormen we nu een projectteam dat activiteiten rondom de thema’s Burenhulp, Bewegen, Eten en Cultuur organiseert. Bovendien verbinden we iedereen met iedereen. We gaan niet het wiel opnieuw uitvinden, maar zorgen ervoor dat men elkaar kan vinden. Het is ontzettend leuk om hiermee bezig te zijn. Het team inspireert mij enorm.

Hoe combineer je je onderneming met je gezin?
Elk vrij moment maak ik een keuze, de was of gauw wat werk doen. Nu mijn werk zo leuk is, blijft de was wat vaker liggen. Als mijn dochter een tekening maakt, beweegt ze mij weer om een illustratie te maken. Dat doe ik er namelijk gewoon bij. Die vrijheid geeft zelfstandig ondernemen. Het is goed dat onze kinderen zien dat wij allebei graag werken en af en toe wat tussendoor doen. Het is gewoon.

Wie of wat is jouw inspiratiebron?
Ik haal mijn inspiratie uit mooie beelden en verhalen van sterke mensen. Als ik iets spannend vind, is dat vaak een reden om het toch te doen. Ik moest “met de billen bloot” zei een vriendin in januari. Ik probeer nu in alles wat ik doe helemaal eerlijk en mijzelf te zijn, dat werkt zo goed. Gewoon beginnen.

Wat is je gouden (lokale) tip aan Arnhemse Moeders?
Ga het bos in en snuif de frisse lucht op. Wat een rijkdom.

Welke boodschap/les zou je andere moeders mee willen geven?
Gooi de remmen los en ben de moeder die je voor je kinderen wil zijn, met of zonder onderneming/werk en met al je eigenheid!

Lees meer over Sophie op haar website www.sophieebelingkoning.nl en over het project Buurtkracht op www.craneveer.nl

Like Arnhemse Moeders op Facebook voor meer van dit soort verhalen en interviews:

 

Previous post

hitte-mietje

Next post

Charming Arnhem: Sonsbeekmarkt

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.