BlogInterviews

Marta Rubio

In de rubriek ‘Ondernemende moeders’ interviewden we, verrassend, ondernemende moeders uit de omgeving van Arnhem. Het is al een tijdje geleden dat we het laatste interview hadden, maar om deze rubriek nieuw leven in te blazen vind ik mezelf op een druilerige, regenachtige middag terug op de bank bij Marta Rubio. Een geboren en getogen Catalaanse uit de hoofdstad Barcelona, maar tegenwoordig Arnhemse moeder van een zoontje van ruim 11 maanden oud. Marta woont inmiddels al 10 jaar in Arnhem, dus dat predicaat heeft ze inmiddels wel verdiend.

Hoe iemand uit zo’n wereldstad in Arnhem (wat natuurlijk ook een wereldstad is) terecht komt? Haar vriend, die ze 11 jaar geleden in Barcelona ontmoette, is een landgenoot.  Nadat Marta haar studie afrondde besloot ze om in Nederland te gaan wonen. Ze studeerde verder aan de andere kant van de waal en ging aan de slag als online marketeer.

Ze begon haar website barcelonametmarta.nl nadat ze vaak vragen kreeg over tips voor Barcelona. “Op een gegeven moment had ik een standaardlijstje die ik naar iedereen doorstuurde. Ik besloot de tips te bundelen. Dat is HolaBarcelona.nl geworden” vertelt ze. Ze begon het runnen van de website náást haar baan. Inmiddels doet ze dit al twee jaar fulltime. Sinds ze moeder is, is het werk voor HolaBarcelona.nl soms wat lastiger in te plannen. “Het scheelt dat ik geen harde deadlines heb en wel consequent ben ik het plannen en afronden van mijn to-do’s. Ik werk nu in de avonduren en mijn zoontje slaapt aan HolaBarcelona.nl.” licht Marta toe. Dan schrijft ze nieuwe blogs en houdt ze de pagina’s op de website actueel.

Nieuws en inspiratie haalt ze uit berichten van de lokale media en de gemeente. Uiteraard weet ze zelf ook genoeg: haar eigen ervaring als geboren Catalaanse is de bron van de meeste informatie voor haar website en daarnaast vliegt ze elke drie maanden naar haar geboortestad. Verder schrijft ze graag over de minder bekende plekken in Barcelona, leuke restaurants waar ze naartoe is geweest en over de geschiedenis van de stad. Met die onderwerpen kan ze juist in Barcelona steeds weer haar hart ophalen. Als ik vraag naar haar doel met HolaBarcelona.nl vertelt Marta een autoriteit te willen worden. “Mijn ambitie is dat het logisch is dat wanneer je iets zoekt over Barcelona, je bij mijn website uitkomt.”

Over Arnhem is Marta erg te spreken. “Het wonen hier vind ik erg fijn. Je hebt alle voordelen van een stad, alleen is het niet zo druk”. Ze geniet van de Arnhemse highlights zoals Sonbeek, Burgers’ Zoo en Het Openluchtmuseum. In vergelijking met Barcelona biedt Arnhem wat minder activiteiten specifiek voor moeders met baby’s. “In Barcelona zijn er café’s met kinderopvang. Dit is ideaal voor ZZP’ers die in de buurt van hun kind willen werken. Ook zijn er restaurants waar er een oppas aanwezig is. Of een park met daarin een mini-park voor kinderen. Dat mis ik hier wel in Arnhem”. Een kinderwinkel in Arnhem die Marta graag bezoekt is Little Things, aan de Kerkstraat in Arnhem.

“Wees niet te streng voor jezelf” is haar tip over het moederschap. “Zodra je een kind hebt kun je niet meer makkelijk ‘je eigen dingen’ doen en moet je het ritme van je kind volgen. Dat is aan het begin niet altijd even makkelijk”. Voor de zwangeren onder ons kan ze de cursus Samen Bevallen van harte aanraden. “Het was wel een investering qua tijd, maar het was heel fijn om zo goed voorbereid te zijn”.

Inmiddels heeft ze een tweede site gestart die alle bijzondere en leuke plekken van Nederland belicht: holandia.es.

Previous post

Dit zijn de populairste babynamen in Gelderland!

Next post

Zwanger!

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.