BlogInterviewsOndernemende Moeders

Vier dagen werken, én een eigen bedrijf oprichten

“Heb jij tijd voor nóg een koffie? Mij maakt het niet uit, vandaag heb ik zeeën van tijd” lacht Lyubrenette Kook (27). Woensdag is haar vrije dag, dus tijd voor nog een koffie is er. Ik volg haar al een tijdje via Instagram en ontmoette haar onlangs via Business Women Nederland. Het klikte, dus besloten we daarna nog eens koffie te drinken samen. Lyubrenette is moeder van een dochter van twee. Ze werkt fulltime: vier dagen in loondienst en één dag aan haar eigen bedrijf Busy Bee Assistancy. 

Het is woensdagochtend en we zitten in Sugar Hill. Dat is tegenwoordig mijn favoriete plek om af te spreken wanneer Baby J. meegaat, omdat je de auto zo lekker dichtbij kunt parkeren. Lyubrenette zit er al als we binnenkomen. We kletsen en klagen wat over de herkenbare dingen in het moederschap, maar komen al snel bij de ondernemendheid van Lyubrenette.

Na een netwerkgesprek met een andere virtual assistant wist Lyubrenette het meteen: dit is iets voor mij! Onlangs is ze voor zichzelf begonnen. Op afstand ‘assisteert’ ze ondernemers bij het maken en beheren van content voor verschillende marketingkanalen. Denk aan het schrijven van blogs of maken van posts voor Instagram. “Ik krijg er écht energie van om mensen te helpen, vooral bij onverwachte dingen waarvan ze niet eens wisten dat ze hulp konden gebruiken!” vertelt ze enthousiast.

Haar gedrevenheid is te zien in alles wat ze doet. Ze werkt vier dagen in loondienst, sinds kort bij een nieuwe werkgever. In haar pauzes schrijft ze teksten voor haar eigen bedrijf. “Ik mag mijn pauzes besteden zoals ik wil, dus werk ik ook dán aan mijn eigen bedrijf”. Thuis werkt ze ook vaak tot laat in de avond. “Dat vind ik fijne werktijden. Zo kan ik alles goed met elkaar combineren” vertelt ze daarover. Ik herken me wel in zo’n bezige bij. Mijn valkuil is wel dat ik bijna nooit goed ‘even niets’ kan doen. “Daar heb ik echt géén last van” lacht Lyubrenette.

De vrijheid en het doen wat je leuk vindt motiveert haar om alle ballen in de lucht te houden. De afgelopen maanden heeft ze hard gewerkt om de marketingkanalen van haar bedrijf in te richten.  Daarnaast heeft ze zich gefocust op netwerken met andere Arnhemse ondernemers. Op 1 januari van dit jaar is Lyubrenette écht begonnen en heeft ze zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Meer over Lyubrenette vind je op haar website: busybeeassistancy.nl.

Previous post

Ontmoet moeders tijdens Mamacafé op 4 januari

Next post

Selfcare voor moeders

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.