Kijkje in de keuken

Soosochtend: kindjes spelen en ouders kletsen

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door de Wandelwagensoos om eens kennis met elkaar te maken. Wandelwagensoos is een ontmoetingsplaats. Opgericht door Angelike, moeder van twee dochters. Het behoefte aan contact met andere moeders heeft haar geïnspireerd om Wandelwagensoos te starten. Met Wandelwagensoos wil Angelike een plek bieden waar je met je kindje (tot 4 jaar) heen kan gaan om andere ouders te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen met je kind.

Bij binnenkomst begeleidde Angelike ons naar de ruimte waar de soos plaats vindt. Het is er lekker ruim. Van speelkleden tot loopauto’s, de jonge kinderen kunnen hier hun hart ophalen! Doordat de schoenen uit moeten voelde het meteen wat meer huiselijk. Door de hele soosruimte staan zitzakken. Hierdoor kun je gemakkelijk bij je spelende kindjes in de buurt zitten én zelf kletsen met andere moeders.

Mijn zoontje moest even wennen maar na enkele minuten kroop hij druk achter alles aan wat wielen heeft. Arjan, die de pr activiteiten voor Wandelwagensoos op zich neemt, vertelt over het ontstaan van Wandelwagensoos en hoe hij er terecht is gekomen. Al gauw haakten Angelike en wat moeders aan. Het was een leuk en ongedwongen gesprek.

Wandelwagensoos is blij met hoe het nu gaat en met de rol die zij nu vervullen voor moeders. En dat is heel begrijpelijk gezien dit alles door vrijwilligers wordt georganiseerd. We hebben ook gepraat over of Arnhemse Moeders en Wandelwagensoos meer samen kunnen doen. Tenslotte zijn wij er beide voor jullie, de Arnhemse mama’s! Uit het gesprek zijn wat leuke ideeen uitgekomen waar jullie snel meer over gaan horen.

Wij zijn ook heel benieuwd naar jullie ideeen. Wat denken jullie dat Arnhemse Moeders en Wandelwagensoos samen zouden kunnen doen?

Previous post

Bijzonder: een groot gezin binnen één jaar

Next post

De mythe van de emancipatie? Deel 4: Harmonieuze ongelijkheid

The Author

Lisa

Lisa

Moeder (29) van een twee zonen ('13 & '18). Geboren in oost Nederland maar nu woonachtig in het mooie Arnhem. Heeft een hart voor vrouwen in hun kracht zetten.